Pollinerende druer: trenger du to vinranker til frukt

Innholdsfortegnelse:

Pollinerende druer: trenger du to vinranker til frukt
Pollinerende druer: trenger du to vinranker til frukt

Video: Pollinerende druer: trenger du to vinranker til frukt

Video: Pollinerende druer: trenger du to vinranker til frukt
Video: Bunches of grapes will be 4 pounds if you do this 2024, Kan
Anonim

De fleste frukttrær må kryssbestøves, noe som betyr at et annet tre av en annen sort må plantes i nærheten av det første. Men hva med druer? Trenger du to vinranker for vellykket pollinering, eller er vinranker selvfruktbare? Følgende artikkel inneholder informasjon om pollinerende druer.

Er druer selvfruktbare?

Om du trenger to vinranker for pollinering avhenger av hvilken type drue du dyrker. Det finnes tre forskjellige typer druer: amerikanske (V. labrusca), europeiske (V. viniferia) og nordamerikanske innfødte druer k alt muscadines (V. rotundifolia).

De fleste drueklaser er selvfruktbare og krever derfor ingen pollinator. Når det er sagt, vil de ofte ha godt av å ha en pollinator i nærheten. Unntaket er Brighton, en vanlig druesort som ikke er selvbestøvende. Brighton trenger nok en pollinerende drue for å sette frukt.

Muscadines er derimot ikke selvfruktbare vinranker. Vel, for å presisere, kan muskadinedruer ha enten perfekte blomster, som har både mannlige og kvinnelige deler, eller ufullkomne blomster, som bare har kvinnelige organer. En perfekt blomst er selvbestøvende og trenger ikkeen annen plante for vellykket pollinering av vinranker. En ufullkommen blomstrende vintreet trenger en perfekt blomstret vinranke i nærheten for å pollinere den.

De perfekte blomstrede plantene omtales som pollinatorer, men de trenger også pollinatorer (vind, insekter eller fugler) for å overføre pollen til blomstene deres. Når det gjelder muskadinranker, er den primære pollinatoren svettebien.

Mens perfekte blomstrede muskadinranker kan selvbestøve og sette frukt, setter de mye mer frukt ved hjelp av pollinatorer. Pollinatorer kan øke produksjonen med så mye som 50 % i perfekt blomstrede, selvfruktbare kultivarer.

Anbefalt: