Are Boll Weevil et problem: bomull Boll Weevil Skade og behandling

Innholdsfortegnelse:

Are Boll Weevil et problem: bomull Boll Weevil Skade og behandling
Are Boll Weevil et problem: bomull Boll Weevil Skade og behandling

Video: Are Boll Weevil et problem: bomull Boll Weevil Skade og behandling

Video: Are Boll Weevil et problem: bomull Boll Weevil Skade og behandling
Video: Part 1 - Around the World in 80 Days Audiobook by Jules Verne (Chs 01-14) 2024, April
Anonim

De saktmodige skal arve jorden, eller i tilfellet med trollsnutebillen, bomullsmarkene i det sørlige USA. Historien om snutebillen og bomullen er lang og varer i mange tiår. Det er vanskelig å forestille seg hvordan dette ufarlige lille insektet er ansvarlig for å ødelegge levebrødet til mange sørlige bønder og koste millioner av dollar i skader.

Boll Weevil History

Den lille grå billen med den morsomme snuten kom inn i USA fra Mexico i 1892. Fra stat til stat, tidlig på 1900-tallet så kjertelsnutebillen fremgang. Skader på bomullsavlinger var utbredt og ødeleggende. Bomullsbønder, som ikke bukket under for konkurs, byttet til andre avlinger som et middel til å holde seg løsemiddel.

Tidlige metoder for kontroll inkluderte kontrollerte brannskader for å utrydde billene og bruk av hjemmelagde plantevernmidler. Bønder plantet bomullsavlinger tidligere i sesongen, i håp om at avlingene deres nådde modenhet før de årlige billeutbruddene.

Så i 1918 begynte bøndene å bruke kalsiumarsenat, et svært giftig plantevernmiddel. Det ga en viss lettelse. Det var den vitenskapelige utviklingen av klorerte hydrokarboner, en ny klasse plantevernmidler, som førte til utbredt bruk av DDT, toksafen og BHC.

Som snutebiller utviklet motstand motdisse kjemikaliene, klorerte hydrokarboner ble erstattet med organofosfater. Organofosfater er mindre skadelige for miljøet, men er giftige for mennesker. Det var nødvendig med en bedre metode for å bekjempe skade på tjuvsnutebillen.

Boll Weevil Eradication

Noen ganger kommer gode ting fra dårlige. Invasjonen av trollsnutebillen utfordret det vitenskapelige samfunnet og førte til endringer i måten bønder, forskere og politikere jobber sammen på. I 1962 opprettet USDA Boll Weevil Research Laboratory med det formål å utrydde kjeltringe.

Etter flere små forsøk startet Boll Weevil Research Laboratory et storstilt program for utryddelse av kjeltring i North Carolina. Hovedvekten av programmet var utviklingen av et feromonbasert agn. Feller ble brukt for å oppdage populasjoner av trollsnutebiller slik at åkrene kunne sprøytes effektivt.

Er Boll Weevils et problem i dag?

North Carolina-prosjektet var en suksess, og programmet har siden utvidet seg til andre stater. Foreløpig er utryddelse av snutebiller fullført i fjorten stater:

  • Alabama
  • Arizona
  • Arkansas
  • California
  • Florida
  • Georgia
  • Mississippi
  • Missouri
  • New Mexico
  • North Carolina
  • Oklahoma
  • South Carolina
  • Tennessee
  • Virginia

I dag er Texas fortsatt i forkant av tjuvsnutekampen med vellykket utryddelse som dekker flere territorier hvert år. Tilbakeslag for programmet inkluderer omfordeling av tjuvsnutebiller tilutryddet områder av orkanstyrkevinder.

Hagtearbeidere, som bor i stater der bomull dyrkes kommersielt, kan hjelpe utryddelsesprogrammet ved å motstå fristelsen til å dyrke bomull i hjemmehagene sine. Ikke bare er det ulovlig, men hjemmedyrkede bomullsplanter blir ikke overvåket for aktivitet av løtelute. Dyrking året rundt resulterer i superstore bomullsplanter som kan huse store populasjoner av kjerringlute.

Anbefalt: