What Are Heat Zones: How To Use Heat Zones When Gardening

Innholdsfortegnelse:

What Are Heat Zones: How To Use Heat Zones When Gardening
What Are Heat Zones: How To Use Heat Zones When Gardening

Video: What Are Heat Zones: How To Use Heat Zones When Gardening

Video: What Are Heat Zones: How To Use Heat Zones When Gardening
Video: How to Use Heat Zone Map - Subscriber Sunday Photos - Gardening Question and Answer 2024, Mars
Anonim

Værtemperaturer er blant de viktigste faktorene for å avgjøre om en plante trives eller dør i en bestemt setting. Nesten alle gartnere har for vane å sjekke en plantes kaldhardhetssoneområde før de installeres i bakgården, men hva med varmetoleransen? Det finnes nå et varmesonekart som kan hjelpe deg med å sørge for at den nye planten din også vil overleve somrene i ditt område.

Hva betyr varmesoner? Les videre for en forklaring, inkludert tips, om hvordan du bruker varmesoner når du velger planter.

Heat Zone Kart Info

I flere tiår har gartnere brukt kaldhardhetssonekart for å finne ut om en bestemt plante kan overleve vintervær i hagen deres. USDA satte sammen kartet som delte landet inn i tolv kalde hardførhetssoner basert på de kaldeste registrerte vintertemperaturene i en region.

Sone 1 har de kaldeste gjennomsnittlige vintertemperaturene, mens sone 12 har de minst kalde gjennomsnittlige vintertemperaturene. USDA hardhetssoner tar imidlertid ikke hensyn til sommervarmen. Det betyr at selv om en bestemt plantes hardhetsområde kan fortelle deg at den vil overleve regionens vintertemperaturer, adresserer den ikke varmetoleransen. Det er derfor varmesonene ble utviklet.

Hva betyr varmesoner?

Varmesoner er høytemperaturekvivalenten til kalde hardførhetssoner. American Horticultural Society (AHS) utviklet et "Plant Heat Zone Map" som også deler landet inn i tolv nummererte soner.

Så, hva er varmesoner? Kartets tolv soner er basert på gjennomsnittlig antall "varmedager" per år - dager da temperaturen stiger over 30 C. Området med minst varmedager (mindre enn én) er i sone 1, mens de med flest (mer enn 210) varmedager er i sone 12.

Hvordan bruke varmesoner

Når de velger en utendørs plante, sjekker gartnere om den vokser i deres hardhetssone. For å lette dette selges planter ofte med informasjon om utvalget av hardhetssoner de kan overleve. En tropisk plante kan for eksempel beskrives som blomstrende i USDA-plantehardhetssonene 10–12.

Hvis du lurer på hvordan du bruker varmesoner, se etter varmesoneinformasjon på planteetiketten eller spør i hagebutikken. Mange barnehager tildeler planter varmesoner så vel som hardhetssoner. Husk at det første tallet i varmeområdet representerer det varmeste området planten tåler, mens det andre tallet er den laveste varmen den tåler.

Hvis begge typer vekstsoneinformasjon er oppført, er det første tallområdet vanligvis hardhetssoner, mens det andre vil være varmesoner. Du må vite hvor området ditt faller på både hardhets- og varmesonekartene for å få dette til å fungere for deg. Velg planter som tåler både vinterkulden og sommervarmen.

Anbefalt: