Stokrose-bladflekksykdommer: Håndtering av bladflekker på stokkroseplanter

Innholdsfortegnelse:

Stokrose-bladflekksykdommer: Håndtering av bladflekker på stokkroseplanter
Stokrose-bladflekksykdommer: Håndtering av bladflekker på stokkroseplanter

Video: Stokrose-bladflekksykdommer: Håndtering av bladflekker på stokkroseplanter

Video: Stokrose-bladflekksykdommer: Håndtering av bladflekker på stokkroseplanter
Video: MAKING FUNGICIDE FOR HOLLYHOCK RUST/ SPRAYING IT TO THE PLANTS 2024, Kan
Anonim

Stokroser er sjarmerende, gammeldagse planter som lett gjenkjennes på de høye toppene av fargerike blomster. Selv om stokkroser har en tendens til å være relativt problemfrie, er de noen ganger plaget av bladflekksykdommer, spesielt når forholdene er varme og fuktige. Rust er det vanligste.

Recogniizing Leaf Spot on Hollyhock

Stokroser med bladflekker viser små flekker som kan være brune, grå eller brune, avhengig av patogenet. Når flekkene forstørres, kan det døde vevet i midten falle ut, noe som gir bladene et "skuddhull"-utseende.

Flekkene løper ofte sammen for å dekke hele blader når forholdene er fuktige. I tørre forhold får bladene et flekkete, fillete utseende. Du kan også legge merke til små svarte flekker som er soppsporer.

Hollyhock Leaf Spot Control

Stokrose-bladflekksykdommer, som vanligvis er sopp og sjeldnere bakterielle, spres først og fremst med vind, vanningsvann og regn. Bladflekker på stokkroser er vanligvis ikke dødelig for planten, og kjemiske kontroller er sjelden berettiget; sanitær og riktig vanning holder generelt sykdommen i sjakk.

Vann stokkroser tidlig på dagen ved å bruke en soaker-slange eller dryppvanningssystem, eller bare la en slange sildre ved bunnen av planten. Unngå overheadsprinklere og hold bladene så tørre som mulig.

Plukk av berørte blader og kvister så snart du legger merke til dem. Hold området under og rundt plantene rent og fritt for dødt og sykt plantemateriale. Et tynt lag med fin bark, furunåler eller annen mulch vil forhindre at regnvann spruter på bladene. Begrens mulch til 3 tommer (8 cm.) hvis snegler er et problem.

Tynn plantene hvis stokkrosene er for overfylte. God luftsirkulasjon kan bidra til å forhindre stokkroser med bladflekker og til og med minimere sykdommen. Soppdrepende midler kan brukes når ny vekst dukker opp om våren hvis andre metoder for kontroll ikke er effektive. Les etiketten nøye for å være sikker på at produktet er egnet for prydplanter.

Anbefalt: