Java-bregnepleie – Hvordan dyrke en Java-bregne i en fisketank

Innholdsfortegnelse:

Java-bregnepleie – Hvordan dyrke en Java-bregne i en fisketank
Java-bregnepleie – Hvordan dyrke en Java-bregne i en fisketank

Video: Java-bregnepleie – Hvordan dyrke en Java-bregne i en fisketank

Video: Java-bregnepleie – Hvordan dyrke en Java-bregne i en fisketank
Video: AQUARIUM PLANTS TUTORIAL PART 2 - FAQ FOR BEGINNERS 2024, April
Anonim

Er java-bregne lett å dyrke? Det er sikkert. Faktisk er javabregne (Microsorum pteropus) en fantastisk plante lett nok for nybegynnere, men interessant nok til å fange interessen til erfarne dyrkere.

Java-bregne er hjemmehørende i Sørøst-Asia og fester seg til steiner eller andre porøse overflater i elver og bekker der de sterke røttene hindrer planten i å skylles bort i strømmen. Interessert i å dyrke java-bregne for akvarier? Les videre for grunnleggende informasjon om dyrking av denne interessante planten.

Planter Java-bregne i en fisketank

Det finnes flere varianter av java-bregne for akvarier, inkludert Windilov, Needle Leaf, Fern Trident og Narrow Leaf. Alle er unike i utseende, men vekstkravene og omsorgen er de samme.

Planting i akvarium er enkelt og java-bregnepleie er uinvolvert. Bladene nappes vanligvis ikke av fisk, men de elsker å gjemme seg i kriker og kroker mellom stilker og blader.

Hvis du planter en java-bregne i et akvarium, husk at en større tank er best fordi planten kan bli rundt 36 cm høy, med en lignende bredde. Javabregne for akvarier er ikke kresen når det gjelder omgivelsene og vokser til og med i brakkvann. Anlegget krever ikke spesialisert fisketankutstyr. En enkel, rimelig lys ergreit.

Ikke plant i vanlig akvariesubstrat. Hvis jordstenglene er dekket, vil planten sannsynligvis dø. Fest i stedet planten til en overflate som drivved eller lavastein. Fest plantene med hyssing eller fiskesnøre eller bruk en dråpe superlim gel til røttene er etablert om noen uker. Alternativt kan du sannsynligvis kjøpe en forhåndsplantet java-bregne for akvarier. Fjern døde blader etter hvert som de vises. Hvis du legger merke til mange døde blader, kan planten få for mye lys.

Anbefalt: