Shade Tolerant Fairy Gardens – Tips on Fairy Gardening In The Shade

Innholdsfortegnelse:

Shade Tolerant Fairy Gardens – Tips on Fairy Gardening In The Shade
Shade Tolerant Fairy Gardens – Tips on Fairy Gardening In The Shade

Video: Shade Tolerant Fairy Gardens – Tips on Fairy Gardening In The Shade

Video: Shade Tolerant Fairy Gardens – Tips on Fairy Gardening In The Shade
Video: Designing Our Enchanted Narrow Side-Yard Garden: From Planning to Maturity 2024, Kan
Anonim

En eventyrhage er en snodig liten hage som er laget enten innendørs eller utendørs. I begge tilfeller kan du lete etter skyggeplanter til eventyrhagen din. Hvordan går du frem for å velge miniatyrplanter for skyggetolerante eventyrhager? Ikke bekymre deg, vi har dekket deg.

Les videre for å lære om fehagearbeid i skyggen.

Fairy Gardening in the Shade

Flere og flere mennesker bor i leiligheter, små bungalower og til og med små hus. Dette betyr at hageplassene deres ofte er like små, perfekte for en eventyrhage, og noen av disse er i skygge.

Gode nyheter, men. Mange av miniatyrplantene som er tilgjengelige er passende egnet for skyggefulle forhold, noe som betyr at det ikke bare er enkelt å finne skyggeplanter til en eventyrhage, men det er mye moro.

De samme grunnleggende reglene for landskapsarbeid gjelder når fehagearbeid i skyggen. Ta med noen planter med fargerikt bladverk, noen høye og noen korte planter og en blanding av teksturer.

Miniature Fairy Garden Shade Plants

Når det gjelder variasjon av farger, kan du ikke gå g alt med coleus, og det er flere miniatyrvarianter tilgjengelig, for eksempel 'Sea Urchin Neon', 'Bone Fish', ''Sea Monkey Purple' og 'Sea Monkey Rust.'

Å inkludere en eviggrønn eller to som skyggeplanter for en eventyrhage vil gi dethage året rundt interesse. 'Twinkle Toe' japansk sedertre og 'Moon Frost' Canada hemlock er utmerkede valg.

Ikke glem hostaene når fehagearbeid i skyggen. Det er så mange varianter og fargetoner tilgjengelig, som «Cracker Crumbs» og «Blue Elf».

Gress skaper bevegelse i en hage. Et par av dem er utmerkede skyggeplanter for en eventyrhage. Et godt valg er dvergmondogress.

Begner skaper også bevegelse og er utmerket for bruk i skyggetolerante eventyrhager. Noen bregner blir ganske store, men ikke ‘kaninfot’ eller aspargesbregne. Den lille størrelsen deres gjør dem til perfekte miniatyrskyggeplanter for en eventyrhage.

Scottish moss er en chartreuse-versjon av sin slektning, irsk moseplante, som vokser til en gresskledd knaus perfekt for en fe-piknik.

Som "prikken over i-en" så å si, kan det være lurt å legge inn noen vinstokker. Vinranker i miniatyr, for eksempel dvergvintre eller engleranker, ser nydelige ut i slingring blant de andre hageplantene.

Anbefalt: