Flytting av hagebeholdere: Tips for planting i bærbare beholdere

Innholdsfortegnelse:

Flytting av hagebeholdere: Tips for planting i bærbare beholdere
Flytting av hagebeholdere: Tips for planting i bærbare beholdere

Video: Flytting av hagebeholdere: Tips for planting i bærbare beholdere

Video: Flytting av hagebeholdere: Tips for planting i bærbare beholdere
Video: 20 лучших советов по Windows 10 2024, April
Anonim

Flytting av hagebeholdere er en fin måte å maksimere små flekker i hagen din eller for å flytte potteplanter inn og ut. Bærbare beholdere er også enkle å flytte fra skygge til sol og deretter tilbake til skygge hvis sommerettermiddagene blir for varme. Plantekasser som flytter kan være kompliserte og dyre, men de kan også være overraskende enkle å konstruere, ofte av resirkulerte eller funnet materialer. Her er noen muligheter for å lage praktiske beholdere med hjul.

Om bærbare containere

Casters er vennene dine når det kommer til å lage flyttbare hagecontainere. Sørg for å bruke kraftige hjul, da bevegelige beholdere er veldig tunge når de er fylt med planter og fuktig potteblanding. Hvis du noen gang har måttet slepe rundt på en stor potteplante, skjønner du hva jeg mener.

Hvis du lager bærbare beholdere av tre, bruk litt mer penger og bruk råtebestandig trelast. Unngå bartre, som ikke tåler vær i de fleste klima og som er mer sannsynlig å bli skadet av skadedyr eller sopp. Alle typer hagecontainere med hjul må ha dreneringshull i bunnen. Uten drenering kan planter råtne veldig raskt.

Vurder å male innsiden av flyttbare beholdere med dammaling, som er dyrt, men holdbart og ikke giftig. Epoksymaling, som er litt rimeligere,fungerer også godt og er trygt for mennesker og planter. Fyll den bærbare beholderen med pottejord laget spesielt for hevede hager eller bruk vanlig potteblanding hvis den flyttbare beholderen er liten.

laging av hagecontainere med hjul

Galvaniserte metallbeholdere kan enkelt gjøres om til plantekasser som beveger seg. Vurder for eksempel metallsøppeldunker, husdyrkar eller nesten hvilken som helst industribeholder (pass på at beholderen ikke har blitt brukt til lagring av giftige materialer). Hvis den bærbare beholderen er stor, kan det være lurt å legge til et ferdigkuttet stykke trykkbehandlet treverk i bunnen før du legger til bordskivene.

Besøk din lokale bruktbutikk og søk etter ting for å lage funky bevegelige vogner av resirkulerte gjenstander. For å holde prosjektene enkle, se etter gjenstander som allerede har hjul, for eksempel en gammel barnevogn, rullende barnesenger eller bassinets. Mal en brukt dagligvarevogn med rustbestandig maling og sett deretter blomsterpotter i vognen.

Har du en gammel trillebår liggende? Mal trillebåren eller la den være som den er for et sjarmerende, rustikk utseende. Fyll trillebåren med pottejord og plant grønnsaker eller blomstrende ettårige. Du kan alltid bygge en enkel trekasse. Mal eller tett innsiden og bruk utvendig maling på utsiden. Bruk dekkskruer og utvendig trelim for et sikrere grep.

Ideer er uendelige.

Anbefalt: