Hvordan presse høstløv – tips for konservering av løv om høsten

Innholdsfortegnelse:

Hvordan presse høstløv – tips for konservering av løv om høsten
Hvordan presse høstløv – tips for konservering av løv om høsten

Video: Hvordan presse høstløv – tips for konservering av løv om høsten

Video: Hvordan presse høstløv – tips for konservering av løv om høsten
Video: How to Preserve Fall Leaves| Learn how to Press, Dry and Seal Leaves 2024, Kan
Anonim

Bevaring av løv er et gammelt tidsfordriv og kunst. De slående høstfargene er spesielt etterspurt når det gjelder å spare løv og lage vakre verk. Pressing av blomster er mer vanlig, men for å lage spektakulære høstutstillinger bør du vurdere å presse høstløv.

Kan du trykke høstløv for å bevare dem?

Press av blomster er en eldgammel kunst som bevarer sarte naturskjønnheter. Den samme strategien fungerer med blader. Hvis du har presset blomster før, vet du at fargene kanskje ikke forblir like levende som med andre blomstertørkemetoder, men du vil fortsatt få rike, fantastiske farger for høstutstillinger og kunstverk.

Som med blomster, kan blader bevares gjennom pressing fordi det fjerner fuktighet. Uten fuktigheten vil det en gang levende materialet vare mye lenger. Et høstblad vil tørke ut uten at du griper inn, men det vil også krølle seg og smuldre. Pressing holder bladene flate og intakte når de tørker.

Hvordan presse høstløv

Det er ingen beste måte å presse høstløv på. Det er en unøyaktig vitenskap, så bestem deg for hvilken som fungerer best for deg ved å prøve ut forskjellige metoder:

  • Pressing with weight – Dette er den enkleste måten å presse blader på. Bare klem bladene mellom avispapir eller vokset papir og plasser noevektet på toppen av dem, som en haug med bøker.
  • Bruk blomsterpresse – Du kan også kjøpe et enkelt utstyr som er laget for blomsterpressing. Presser kan variere etter design, men alle har en eller annen type mekanisme for å stramme for å presse bladene eller blomstene tett mellom to bord.
  • Jernblader – Du kan også bruke en rask metode for å tørke og presse blader. Legg dem mellom vokspapirark og bruk et strykejern til å flate og tørke dem. Stryk den ene siden av det voksede papirsandwichen og snu den og stryk den andre siden. Ikke bare tørker dette bladene, men det skaper også et lett lag med voks på dem, for enda bedre bevaring.

Etter pressing, eller som et alternativ til pressing av høstløv, finnes det metoder for å bevare dem enda lenger. Du kan for eksempel dyppe dem i glyserin. Se etter det i en håndverksbutikk og følg instruksjonene. Glyserinkonserverte blader er mer fleksible, så du vil kunne bruke dem til et større utvalg av håndverk.

Anbefalt: