Oppsyklet espalier til gryter – Ideer til hjemmelaget beholderespalier

Innholdsfortegnelse:

Oppsyklet espalier til gryter – Ideer til hjemmelaget beholderespalier
Oppsyklet espalier til gryter – Ideer til hjemmelaget beholderespalier

Video: Oppsyklet espalier til gryter – Ideer til hjemmelaget beholderespalier

Video: Oppsyklet espalier til gryter – Ideer til hjemmelaget beholderespalier
Video: 3 FREE DIY Trellises & How to Plant Container Vegetables/Container Garden Series #2 2024, April
Anonim

Hvis du mister motet på grunn av mangel på vekstrom, vil en beholderespalier tillate deg å bruke de små områdene til god bruk. Et beholderespalier bidrar også til å forhindre sykdommer ved å holde plantene over den fuktige jorden. Tilbring litt tid i den lokale bruktbutikken din, slipp fantasien løs, så finner du kanskje den perfekte tingen for et DIY-espalier i potte.

Spalierideer for containere

Her er noen forslag for å komme i gang med å bruke et resirkulert espalier til potter:

  • Tomatburbeholdere: Gamle, rustne tomatbur er ideelle for relativt små terrassebeholdere. Du kan sette dem inn i potteblandingen med den brede enden opp, eller du kan koble "bena" på burene sammen og bruke den med den runde delen ned. Mal gjerne pottede gjør-det-selv-espalier med rustbestandig maling.
  • Hjul: Et sykkelhjul er et unikt resirkulert espalier for potter. Et hjul i vanlig størrelse er fint for et whiskyfat eller en annen stor beholder, mens hjul fra en liten sykkel, trehjulssykkel eller vogn kan være et DIY-espalier for mindre beholdere. Bruk et enkelt hjul eller lag et høyere espalier ved å feste to eller tre hjul, det ene over det andre, til en trestolpe. Tren vinstokker til å vikle seg rundt eikene.
  • Resirkulerte stiger: Gamle stiger av tre eller metall er en enkel, rask og enkel beholderespalier. Bare støtte stigen til et gjerde eller vegg bak beholderen og la vintreet klatre rundt trinnene.
  • Gamle hageredskaper: Et resirkulert espalier for potter fra gamle hageredskaper kan være svaret hvis du leter etter noe superenkelt og unikt for søte erter eller bønner. Bare stikk håndtaket på en gammel spade, rake eller høygaffel inn i potten og tren vintreet til å klatre opp i håndtaket med myke hageslips. Forkort håndtaket hvis det gamle hageredskapet er for langt for beholderen.
  • Et "funnet" espalier for potter: Lag et naturlig, rustikk, tipi-espalier med greiner eller tørkede plantestilker (som solsikker). Bruk hagetråd eller jute til å surre tre grener eller stilker sammen der de møtes på toppen, og spre deretter grenene for å danne en tipi-form.

Anbefalt: