Beskjæring om vinteren: Vinterbeskjæring av trær og busker

Innholdsfortegnelse:

Beskjæring om vinteren: Vinterbeskjæring av trær og busker
Beskjæring om vinteren: Vinterbeskjæring av trær og busker

Video: Beskjæring om vinteren: Vinterbeskjæring av trær og busker

Video: Beskjæring om vinteren: Vinterbeskjæring av trær og busker
Video: Beskjæring av busker 2024, April
Anonim

De fleste løvtrær og busker er i dvale om vinteren, mister bladene, stopper veksten og legger seg til ro. Det gjør beskjæring om vinteren til en veldig god idé, selv om det er noen trær og busker som krever sommerbeskjæring. Hvis du lurer på hvordan du skiller de som krever sommerbeskjæring eller hvordan du kan beskjære om vinteren, les videre for vinterbeskjæringstips.

Beskjæring om vinteren

Hvis du har løvtrær og busker i hagen din, vet du hvor annerledes de ser ut om vinteren enn om sommeren. Ettersom disse plantene mister løvet om høsten for å forberede seg på dvale, ser du tydelig «beinene» deres, stammen (eller stammene) og alle grenene deres.

Vinterbeskjæring av trær og busker er veldig fornuftig. Siden plantene i hovedsak "sover" under dvale i stedet for å vokse aktivt, vil de miste mindre saft fra trimming enn de ville gjort om sommeren. I tillegg er det mye lettere å legge merke til ødelagte, døde, syke eller svake lemmer som bør fjernes.

Vinterbeskjæring av trær og busker

Så hvilke busker og trær bør beskjæres om vinteren? I utgangspunktet fungerer vinterbeskjæring av busker og trær for de som blomstrer på ny vekst. Vinterbeskjæring ville imidlertid eliminere neste års blomster for de som blomstrer på gammel vekst.

For eksempel begynner noen hortensiaer å sette knopperkort tid etter falmer blomstene deres, og de bør beskjæres om sommeren. mai er avskjæringen; hvis treet eller busken blomstrer før mai, beskjær det rett etter at det har blomstret. Hvis den blomstrer i mai eller senere, beskjær den påfølgende vinter.

Hva med evergreens? Evergreens går også i dvale om vinteren. Selv om de ikke mister løvet, stopper de aktiv vekst. Vinterbeskjæring av busker og trær er også best for eviggrønne planter.

Vinterbeskjæringstips

Hvis du lurer på hvordan du kan beskjære om vinteren, her er noen viktige tips. Vent til sen vinter med å beskjære. Tidlig vinterbeskjæring kan tørke ut treet i frysende vær. Eventuell beskjæring om vinteren bør også vente på en tørr, mild dag. Regn eller avrenning kan bidra til å spre vannbårne plantesykdommer, og virkelig kalde temperaturer under beskjæring kan skade treet.

Det første trinnet for enhver vinterbeskjæring eller tre er å ta ut døde, syke eller ødelagte grener. Dette gjelder eviggrønne og løvtrær også. Måten å gjøre dette på er ved å klippe en gren på det punktet der den går sammen med en annen. Dvale er også den beste tiden å ta av de uønskede nedre grenene på alle eviggrønne busker og trær.

Vinterbeskjæring av trær er den beste tiden å fjerne grener som gnis mot hverandre. I den kalde årstiden bør du også eliminere doble ledere og ta ut smale V-formede gafler.

Etter det, tenk på å tynne ut trærne eller buskene. Beskjær overgrodde grener for å la sollys og luft komme inn i trekronen. Ikke trim ut greiner som utgjør en del av strukturen til treet.

Anbefalt: