Nigerian Fluted Pumpkins: Learn About Fluted Pumpkin Crops

Innholdsfortegnelse:

Nigerian Fluted Pumpkins: Learn About Fluted Pumpkin Crops
Nigerian Fluted Pumpkins: Learn About Fluted Pumpkin Crops

Video: Nigerian Fluted Pumpkins: Learn About Fluted Pumpkin Crops

Video: Nigerian Fluted Pumpkins: Learn About Fluted Pumpkin Crops
Video: THE SECRET TO GROWING UGU (fluted pumpkin) IN AMERICA 2024, Mars
Anonim

Nigerianske riflede gresskar konsumeres av 30 til 35 millioner mennesker, men flere millioner har aldri hørt om dem. Hva er et riflet gresskar? Nigerianske riflede gresskar er medlemmer av Cucurbiacea-familien som deres navnebror, gresskaret. De deler også andre egenskaper til gresskar. Les videre for å lære om dyrking av riflet gresskar.

Hva er et riflet gresskar?

Nigeriansk riflet gresskar (Telfairia occidentalis) kalles vanligvis Ugu, og dyrkes mye i hele Vest-Afrika for både frø og unge blader.

Ugu er en urteaktig flerårig plante hjemmehørende i sørlige deler av Afrika. Som gresskar kryper nigerianske riflede gresskar langs bakken og klatrer oppover strukturer ved hjelp av ranker. Mer vanlig er det å dyrke riflet gresskar ved hjelp av en trestruktur.

Tilleggsinformasjon om riflet gresskar

Nigerianske riflet gresskar har bredfligede blader som er rike på næringsstoffer. De plukkes når de er unge, og kokes til supper og gryteretter. Planter vokser til 50 fot (15 m.) eller lenger.

Nigerianske riflet gresskar, en tobolig blomstrende plante, produserer både hann- og hunnblomster på forskjellige planter. Blomster produseres i sett med fem kremhvite og røde blomster. Den resulterende frukten er grønn når den utvikler seg til gul som denmodnes.

Frukten er uspiselig, men riflede gresskarfrø brukes ofte både i matlaging og medisinsk og er en verdifull kilde til protein og fett. Hver frukt inneholder opptil 200 riflede gresskarfrø. Frø blir også presset for olje som brukes i matlaging.

Medisinelt brukes deler av planten til å behandle anemi, anfall, malaria og hjerte- og karsykdommer.

Voksende riflet gresskar

Raske dyrkere, riflede gresskarfrø kan dyrkes i USDA-sonene 10-12. Tørketolerante, nigerianske riflede gresskar kan dyrkes i sandholdig, leirholdig og til og med tung leirejord som er sur til nøytral og godt drenerende.

Nigerianske riflet gresskar, som tåler en rekke lysforhold, kan dyrkes i skygge, delvis skygge eller sol forutsatt at jorda holdes jevnt fuktig.

Anbefalt: