Slutt av året hagekalender – vestlige hagearbeid for desember

Innholdsfortegnelse:

Slutt av året hagekalender – vestlige hagearbeid for desember
Slutt av året hagekalender – vestlige hagearbeid for desember

Video: Slutt av året hagekalender – vestlige hagearbeid for desember

Video: Slutt av året hagekalender – vestlige hagearbeid for desember
Video: Vegetable Garden Calendar - What's the Plan? 2024, April
Anonim

Når året ruller alt for fort mot desember, setter gartnere på vestkysten sammen sine gjøremålslister for måneden. En av de store fordelene med vestlig hagearbeid er at det alltid er noe du kan takle for å fikse utendørsplanten din.

Med vinterregn og generelt mildvær har Vestkysten sin egen hagekalender. Her er en regional huskeliste for årets siste måned for å hjelpe deg med å forberede deg til året som kommer.

Desember i Vesten

Stillehavet spiller en stor rolle i vestkystværet, fra Washington og ned til sørspissen av California. Desember bringer regn, ikke snø, til de fleste områder, og været er vanligvis godt nok for fortsatt planting. Dette avhenger selvfølgelig av den nøyaktige adressen din, siden de i Rockies helt sikkert kommer til å oppleve snø og is.

Men du finner mye planting på lister over hagearbeid i desember for kystområdet. Hva står på plantelisten i desember i Vesten? Vel, vårløk å starte. I mange områder, inkludert kyst-California, kan du fortsatt plante løker for vårblomster gjennom desember. Og i Las Vegas-området kan gartnere plante løker også, som tulipaner, påskeliljer, krokus og hyasint.

Regional å gjøre-liste: Planting

Men vårløker bare begynnelsen når det kommer til planting i desember på Vestlandet. Dette er en flott tid for å plante stauder, inkludert hagefavoritter som kameliaer. Barrotroser kan også plantes nå. Og hvis du vil ha markblomster i hagen din, kan du så frøene akkurat nå.

De fleste busker og trær er gode å plante på Vestlandet, og å installere dem hører hjemme på den regionale to-do-listen. Gitt vinterregnet vil disse plantene ha sjansen til å få røttene godt etablert før frodig vekst om våren.

Hagekalender for desember

Selv om vestlig hagearbeid inkluderer lengre planteperioder, er det også mer hverdagslige oppgaver å ta seg av når året er omme. Hvis du ikke har ryddet opp i hagen, er det nå på tide å gjøre det, rake opp søppel og fjerne døde eller døende ettårige planter.

Desember er også et godt tidspunkt å klargjøre nye bed for vårplanting. Etter å ha luket og bryte opp jorda, bland inn rikelig med kompost eller gjødsel og la luften og vannet gjøre sin magi. Når våren kommer, er du klar til å gå.

Anbefalt: