Growing Garden Hobby: Tips for Managing A Gardening Addiction

Innholdsfortegnelse:

Growing Garden Hobby: Tips for Managing A Gardening Addiction
Growing Garden Hobby: Tips for Managing A Gardening Addiction

Video: Growing Garden Hobby: Tips for Managing A Gardening Addiction

Video: Growing Garden Hobby: Tips for Managing A Gardening Addiction
Video: Gardening 101: How To Start A Garden 2024, April
Anonim

Hagearbeid er en av de mest vanedannende hobbyene i Amerika. Som gartner vet jeg selv hvor avhengighetsskapende dette tidsfordriv kan være, selv om jeg en gang så på meg selv som velsignet hvis jeg kunne holde en potteplante i live i mer enn en uke. Etter at en venn ansatte meg for å vedlikeholde planteskolen hans, oppdaget jeg snart en kjærlighet for hagearbeid, som raskt ble min nye avhengighet.

En voksende hagehobby

Først var jeg ikke sikker på hvor jeg skulle begynne, men det tok ikke lang tid før hageavhengigheten min vokste. Jeg var omgitt hver dag av duften av frisk jord og en stadig voksende visning av planter som ventet på å bli plassert i haugene med potter stablet nær føttene mine. Jeg fikk et lynkurs i stell og formering av en rekke planter. Jo mer jeg lærte om hagearbeid, jo mer ønsket jeg å lære. Jeg leste så mange hagebøker jeg kunne. Jeg planla designene mine, og jeg eksperimenterte.

Et barn som leker med skitt under neglene og svetteperler over brynene mine; ikke engang de varme, fuktige sommerdagene eller møysommelige timene med luking, vanning og høsting kunne holde meg borte fra hagen. Etter hvert som hageavhengigheten min vokste, samlet jeg mange plantekataloger, vanligvis bestilte fra hver. Jeg saumfart hagesentre og annetbarnehager for nye planter.

Før jeg visste ordet av det, hadde ett lite blomsterbed forvandlet seg til nesten tjue, alle med forskjellige temaer. Det begynte å bli dyrt. Jeg måtte enten gi opp min voksende hagehobby eller kutte kostnader.

Det var da jeg bestemte meg for å bruke kreativiteten min til å spare penger.

A Love for Gardening – for Less

I stedet for å kjøpe dyre pyntegjenstander til hagen min, begynte jeg å samle interessante gjenstander og forvandle dem til unike gjenstander. Jeg kledde ut en gammel postkasse som et fristed for fugler. Jeg laget et fuglebad av gamle murstein og et rundt plastbrett. I stedet for å kjøpe nye frø eller planter hvert år, bestemte jeg meg for å starte mitt eget. Mens frø kan kjøpes for nesten ingenting, for å virkelig kutte kostnader, begynte jeg å samle mine egne frø fra hagen.

Jeg delte også mange av plantene jeg hadde fra før. Familie, venner og naboer er alltid gode kilder for handel med planter og stiklinger. Dette sparer ikke bare penger, men det gir en mulighet til å dele ideer med andre lidenskapelige gartnere som har de samme vanedannende hobbyene.

Siden sengene mine vokste like raskt som avhengigheten min, lærte jeg å få mest mulig ut av plassen min ved å lage høye senger. Ikke bare hjalp dette med plass, men den løsere jorda var bedre for plantene. Jeg begynte også å tilsette organisk materiale i jorda og jeg brukte hestegjødsel, knuste eggeskall og kaffegrut som gjødsel. Kreative veier gjennom sengene gjorde vedlikeholdsarbeid enklere. Jeg sparte på mulch ved å bruke furunåler og blader samlet fra skogen i nærheten.

Jeg likte også hagearbeid med containere. En god måte å spare penger på her er å gjenbruke containere som allerede er tilgjengelig og gjenstander som utslitte støvler, trillebårer og vaskekar. Jeg har til og med brukt krukker, et gammelt badekar og uthulede stubber som beholdere.

I tillegg fant jeg ut at det å inkorporere visse planter i hagen min, som ringblomster, hvitløk og nasturtiums, også hjelper til med å avskrekke mange skadedyr.

Hagearbeid kan være vanedannende, men det burde ikke være dyrt. Det skal bare være gøy. Du lærer mens du går, og du finner det som fungerer for deg. Suksess måles ikke av hvor storslått hagen er eller hvor eksotiske plantene er; hvis hagen gir deg selv og andre glede, er oppgaven din fullført.

Anbefalt: