Hva er Rhoeo: Tips om å dyrke Rhoeo-planter

Innholdsfortegnelse:

Hva er Rhoeo: Tips om å dyrke Rhoeo-planter
Hva er Rhoeo: Tips om å dyrke Rhoeo-planter

Video: Hva er Rhoeo: Tips om å dyrke Rhoeo-planter

Video: Hva er Rhoeo: Tips om å dyrke Rhoeo-planter
Video: Grow and care guide for Rhoeo discolor/ Boat lily/ Oyster plant; an ornamental houseplant 2024, Kan
Anonim

Rhoeo, inkludert Rhoeo discolor og Rhoeo spathacea, er en plante med mange navn. Avhengig av hvor du bor, kan du kalle denne planten moses-i-vuggen, moses-i-en-kurven, båtliljen og østersplanten. Uansett hva du kaller det, er Rhoeo et utmerket og raskt voksende bunndekke i hagen.

Hvordan dyrke Rhoeo-planter

I de fleste områder regnes Rhoeo som en årlig, men faktisk er den en øm staude. Rhoeo er hardfør bare i USDA plantehardhetssoner 9 til 11. Dette betyr at den bare tåler temperaturer ned til ca. 20 grader F. (-6 C.) før de blir drept. Husk at dette er temperaturen som vil drepe dem. Temperaturer 10 til 15 grader F. (6-7 C.) over dette vil forårsake skade på planten, men vil ikke drepe den.

Rhoeos nyter også delvis skygge til full skygge.

Rhoeos dyrkes norm alt på grunn av at de er veldig tørketolerante. Faktisk vil denne planten utvikle noen alvorlige problemer med rotråte og bladsykdommer hvis planten holdes for våt eller vannes for ofte. Dette er en plante hvor den vil være lykkeligere hvis du feiler på siden av tørr og vanner denne planten mindre.

Hvis du bor i et område som vanligvis får store mengder regn, kan det hende at Rhoeo ikke vokser godt i hagen din uansett hvadu gjør. Hvis dette er tilfellet og du fortsatt ønsker å nyte Rhoeos skjønnhet, kan du enten plante dem i en beholder eller prøve å plante dem under trær. Trær har en tendens til å suge opp mye av vannet under kalesjene og gi skygge, begge forholdene vil gjøre Rhoeo-en din glad.

Hvis du bor i et område der Rhoeos ikke er hardføre, kan du ta med Rhoeo-plantene dine inn for vinteren og dyrke dem som stueplanter. De vokser veldig godt som stueplanter og kan deretter returneres til hagen din om våren.

Vanlige problemer med Rhoeos

Hvis Rhoeo-en din begynner å utvikle problemer, er sjansen stor for at du har overvannet plantene. Hvis du ønsker å prøve å reversere skaden som er forårsaket av overvann, ta en titt på to viktige ting.

For det første, ligger Rhoeo i et område som har utmerket drenering? Hvis ikke, flytt planten til et tørrere sted umiddelbart. I ferd med å flytte planten, mens planten er ute av bakken, sjekk røttene for rotråteskader. Hvis du finner mistenkt rotråteskade, skjær av de berørte røttene for å holde spredningen av rotråte på et minimum.

For det andre, lar du bakken der Rhoeo vokser tørke helt ut mellom vanningene? Hvis ikke, hold tilbake vanningen. Hvis du har soppproblemer med bladverket, fjern så mye av de skadede bladene du kan og behandle resten av planten med soppspray.

En siste merknad, hvis du bor i et område der denne planten er hardfør, sjekk med din lokale utvidelsestjeneste for å se om denne planten er på den invasive artenliste.

Anbefalt: