Informasjon om hvordan man lager en berm

Innholdsfortegnelse:

Informasjon om hvordan man lager en berm
Informasjon om hvordan man lager en berm

Video: Informasjon om hvordan man lager en berm

Video: Informasjon om hvordan man lager en berm
Video: Burning Man. Как построить утопию в пустыне. Большой выпуск. 2024, Kan
Anonim

Bermer er en enkel måte å legge interesse til landskapet på, spesielt de med kjedelige, flate områder. Å bygge en berm er ikke så komplisert som man skulle tro. Ved å følge noen få enkle retningslinjer i utformingen av bermen din, kan landskapsproblemer enkelt elimineres. Hvis du lurer på «Hvordan lager jeg en berm?», les videre for svaret.

Berm Design

Før du bygger en berm, må en landskapsdesigner eller deg selv først planlegge bermdesignet. Vurder alltid bermens overordnede formål på forhånd, samt dreneringsmønstre i landskapet. I gjennomsnitt bør en berm være omtrent fire til fem ganger så lang som den er høy, og gradvis trekke ut i det gjenværende landskapet.

De fleste bermer er ikke høyere enn 18–24 tommer (45,5–61 cm.). Berm-designet kan også lages med mer enn én topp for ekstra interesse og formet for å utføre formålet. Mange bermer får en halvmåne- eller buet form, som er mer naturlig og å foretrekke.

Building a Berm

Bermer er ofte konstruert med en slags fyll som sand, planterester, steinsprut eller asf alt og jord. Bare bruk fyllmaterialet for mesteparten av bermen, form dens form rundt den med jord og tampe fast.

For å lage bermen, skisser dens form og gravnoe gress. Legg den ønskede fyllingen til det utgravde området og begynn å pakke rundt det med jord. Fortsett å stable på jorda, tamping mens du går, til du når ønsket høyde, skrå den forsiktig utover. Toppen bør plasseres mot den ene enden, i stedet for midten, for et mer naturlig utseende.

Det kan også hjelpe å spraye vann på bermen etterpå for å fylle ut eventuelle synkehull. Om ønskelig kan planter inkorporeres for ekstra interesse.

øyseng eller berm

Øysenger og bermer er veldig like. Faktisk er det noen som anser dem som mye av det samme. Vanligvis flyter en øyseng alene i landskapet, mens en berm i hovedsak blir en naturlig del av landskapet. Øysenger lages vanligvis av estetiske årsaker, mens bermer har en tendens til å tjene et mer funksjonelt formål, som å omdirigere drenering eller legge til hevede elementer.

Øysenger kan anta nesten alle former, fra runde til firkantede. Bermer har en tendens til å være buede. Størrelsen varierer også med øysenger, men siden disse ses fra alle retninger, er de vanligvis halvparten så brede som avstanden fra der de sees.

Det er ingen spesielle regler for å bygge en berm. Landskapskonturene vil bestemme mye av bermenes design, da resten avhenger av eiendomseierens individuelle preferanser og behov. Svaret på "Hvordan lager jeg en berm?" er så enkelt som det.

Anbefalt: