Moondial-informasjon: Lær hvordan du lager en Moondial for hagen din

Innholdsfortegnelse:

Moondial-informasjon: Lær hvordan du lager en Moondial for hagen din
Moondial-informasjon: Lær hvordan du lager en Moondial for hagen din

Video: Moondial-informasjon: Lær hvordan du lager en Moondial for hagen din

Video: Moondial-informasjon: Lær hvordan du lager en Moondial for hagen din
Video: Куршевель. Полный обзор всех трасс горнолыжного курорта: Как добраться и где жить? 2024, Kan
Anonim

De fleste alle kjenner og elsker solur – de utendørs klokkene som bruker solen til å vise tid. I midten står en kilelignende ting som kalles en stil. Når solen beveger seg over himmelen, kaster stilen en skygge som også beveger seg, og faller over ringen av tall rundt utsiden av solurets ansikt. Det fungerer veldig bra, men har en stor ulempe. Det fungerer ikke om natten. Det er her moondials kommer inn. Fortsett å lese for å lære mer moondial informasjon, som å bruke moondials i hager og hvordan du lager en moondial på egen hånd.

Hva er Moondials?

Før du blir for begeistret for moondials, er det én ting du må forstå: de fungerer ikke så bra. For det første endres tiden månen er på et bestemt sted på himmelen med 48 minutter hver natt! For det andre er månen ikke alltid oppe om natten, og noen ganger selv når den er det, er den ikke lys nok til å kaste en lesbar skygge.

I utgangspunktet er det ønsketenkning å bruke moondials i hager for pålitelig tidtaking. Så lenge du ikke bruker det til å komme til avtaler i tide, kan det være et veldig kult kunstverk, og det kan være en morsom øvelse å finne ut av tiden.

Using Moondials in Gardens

I hovedsak, enmoonial er bare et solur med mange endringer. I utgangspunktet fungerer det perfekt én natt per måned – natten med fullmåne.

Når du plasserer måneklokken, gjør det når månen er full og kontroller den mot en klokke. For eksempel, ved 22:00 snu den slik at stilens skygge faller over 10-merket. Sjekk den på nytt noen ganger for å være sikker på at den er riktig.

Deretter lager du et diagram som forteller deg hvor mange minutter du skal legge til eller trekke fra den tiden for hver natt. For hver natt etter fullmåne, legg til 48 minutter til lesingen. Siden 48 minutter er en ganske nøyaktig tid for noe så grovt som en skygge kastet av et lite lyst objekt, kommer ikke avlesningene dine til å bli fenomenale.

Du vil imidlertid kunne fortelle folk at du har en måneklokke i hagen din, som er spennende nok i seg selv.

Anbefalt: