Fire Blight Treatment: How To Recognition Fire Blight Symptoms

Innholdsfortegnelse:

Fire Blight Treatment: How To Recognition Fire Blight Symptoms
Fire Blight Treatment: How To Recognition Fire Blight Symptoms

Video: Fire Blight Treatment: How To Recognition Fire Blight Symptoms

Video: Fire Blight Treatment: How To Recognition Fire Blight Symptoms
Video: Fire Blight: How To Identify Fire Blight, Fire Blight Damage & How To Treat It | Arbor Experts, Ohio 2024, April
Anonim

Selv om det er mange sykdommer som påvirker planter, påvirker plantesykdommen brannskimmel, som er forårsaket av bakterier (Erwinia amylovora), trær og busker i frukthager, planteskoler og landskapsplantinger, og derfor er ingen trygge fra det bane.

Plantesykdom: Brannskade

Plantesykdommen brannsykdom er ofte påvirket av sesongmessig vær og angriper generelt plantens blomster, og beveger seg gradvis til kvistene og deretter grenene. Brannpest har fått navnet sitt fra det brente utseendet til berørte blomster og kvister.

Brannskadesymptomer

Symptomene på brannskade kan dukke opp så snart trær og busker begynner sin aktive vekst. Det første tegnet på ildsykdom er en lett brun til rødlig, vannaktig sive fra den infiserte grenen, kvisten eller stammen. Denne væsken begynner å bli mørkere etter eksponering for luft, og etterlater mørke striper på grenene eller stammene.

Branninfeksjoner flytter seg ofte inn i kvister og greiner fra infiserte blomster. Blomstene blir brune og visner og kvistene skrumper og sverter, ofte krøller i endene. I mer avanserte tilfeller av branninfeksjon begynner det å danne seg cankers på grenene. Disse misfargede siveflekkene inneholder masser av brannskadebakterier og tunge infeksjoner kan være dødelige.

Brannskademiddel

Brannbakterier spres lett på ulike måter som regn eller vannsprut, insekter og fugler, andre infiserte planter og urene hageredskaper. Den maksimale risikoen for eksponering for denne bakterien er sen vår eller forsommer når den kommer ut av dvale. Dessverre er det ingen kur mot brannpest, derfor er de beste rettsmidler for brannpest regelmessig beskjæring og fjerning av infiserte stengler eller grener. Det kan også hjelpe å unngå overvann, siden vannsprut er en av de vanligste måtene å spre infeksjonen på.

Spesiell oppmerksomhet bør også gis til hageredskaper, spesielt de som har vært utsatt for bakteriene. Verktøy bør steriliseres i en alkoholløsning som inneholder tre deler denaturert alkohol til en del vann. Etanol og denaturert alkohol er veldig forskjellige. Mens etanolalkohol ikke er giftig og ganske trygt å bruke, er denaturert alkohol et giftig løsningsmiddel som ofte brukes som Shellac-tynner. Fortynnet husholdningsblekemiddel (en del blekemiddel til ni deler vann) kan også brukes. Sørg alltid for å tørke verktøyet grundig for å forhindre korrosjon. Noen ganger hjelper det å olje dem ned også.

Fire Blight Treatment

Siden det ikke finnes noen kurerende midler mot ildsykdom, er ildsykdom svært vanskelig å kontrollere; En behandling for å redusere den er imidlertid ved å sprøyte. En rekke bakteriedrepende midler er utviklet for å bekjempe brannpest, selv om kjemikalier for å behandle brannpest kanskje ikke alltid er effektive. For eksempel fiksetkobberprodukter brukes ofte som en brannskadebehandling, men dette reduserer bare bakterienes evne til å overleve og reprodusere seg.

Les og følg alltid instruksjonene nøye før du bruker kjemikalier til å behandle brannskader. Siden kjemikalier ikke alltid er effektive i bekjempelse av brannskade, kan organisk bekjempelse, for eksempel omfattende beskjæring, være det eneste alternativet for behandling av brannpest.

Anbefalt: