What Are Garden Symphylans: Preventing Garden Symphylan Damage

Innholdsfortegnelse:

What Are Garden Symphylans: Preventing Garden Symphylan Damage
What Are Garden Symphylans: Preventing Garden Symphylan Damage

Video: What Are Garden Symphylans: Preventing Garden Symphylan Damage

Video: What Are Garden Symphylans: Preventing Garden Symphylan Damage
Video: Garden Symphylan 2024, Kan
Anonim

Hagesymfylaner blir ikke ofte sett av gartnere, så når de dukker opp i hagen, kan de være forvirrende. Disse små hvite søskenbarna til tusenbein misliker lys og vil raskt bevege seg bort fra det, noe som betyr at selv om en gartner kan ha disse skadedyrene, kan de være uvitende om det.

Hva er Garden Symphylans?

Hva er hagesymfylaner og hvordan ser de ut? Hagesymfylaner er små - vanligvis ikke mer enn 6 mm. De vil være hvite eller kremfargede, nesten gjennomskinnelige i noen tilfeller, med relativt lange antenner. De kan ha opptil 12 ben, men kan ha færre. De vil være flate og segmenterte, som en tusenbein ville vært. Faktisk ser de så mye ut som en tusenbein, at de ofte kalles «hagetusenbein».

Hagesymfylan trives best i tung eller organisk rik, fuktig jord. De må også ha jord som har mange ormer eller i det minste ormegraver i seg, ettersom de reiser gjennom jorda i de tidligere burene til ormer eller andre jordbeboere i tunneler.

Garden Symphylan Damage

Hagesymfylaner er farligst for frøplanter. De koser seg med ny rotvekst og frøplanter klarer ikke å overleve angrepene. De vil også angripe den nye rotveksten på modne planter, og mens de ikke vil være i stand til detdrepe planten, kan de svekke den, noe som vil hemme veksten og gjøre den mottakelig for andre skadedyr og sykdommer.

Garden Symphylan Control

I et åpent hagebed kan jorden enten behandles med et jordinsektmiddel, eller den kan bearbeides ofte og dypt. Dypbearbeiding vil ødelegge hulene som hagesymfylanene reiser gjennom. Dette vil i sin tur fange dem der de er, og de vil sulte i hjel.

I beholdere der det er et angrep, kan du enten behandle jorden med et insektmiddel eller du kan ompotte planten, og sørg for at all jorda blir grundig vasket bort fra røttene for å forhindre gjenangrep. Vær imidlertid oppmerksom på at denne typen behandling kan skade planten din, så hvis du bestemmer deg for å følge denne metoden, bør du gjøre det i dvale eller i de kjøligere månedene.

Anbefalt: