Feteflekksopp: beskrivelse og behandlinger for denne sitrussoppsykdommen

Innholdsfortegnelse:

Feteflekksopp: beskrivelse og behandlinger for denne sitrussoppsykdommen
Feteflekksopp: beskrivelse og behandlinger for denne sitrussoppsykdommen

Video: Feteflekksopp: beskrivelse og behandlinger for denne sitrussoppsykdommen

Video: Feteflekksopp: beskrivelse og behandlinger for denne sitrussoppsykdommen
Video: JAY-Z - Empire State Of Mind ft. Alicia Keys 2024, Kan
Anonim

Sitrustrærsykdommer er ganske vanlige blant appelsin-, lime- og sitrontrær. Disse trærne er hardføre nok, men de ender lett opp med sitrussoppsykdommer hvis de rette forholdene tillater det. Årsakene til at du vil forhindre at det dannes sopp på sitrustreet ditt er fordi de kan forårsake alvorlig bladfall og til slutt drepe treet ditt. Den vanligste formen for sitrustresopp er fettflekksopp.

Feteflekksopp

Soppen forårsaket av fettflekker er forårsaket av soppen Mycosphaerella citri. Enten du dyrker sitrustrær for et frisk fruktmarked eller prosessanlegg eller bare for eget bruk, må du være i stand til å kontrollere fettflekker. Hvis du lar soppen bare leve, vil du ende opp med en ødelagt fruktavling.

Grapefrukt, ananas og tangelos er mest utsatt for fettflekker enn andre varianter av sitrusfruktplanter. Men bare fordi du dyrker sitroner og lime, betyr det ikke at plantene dine er trygge. Sitrustrærsopp kan florere blant alle sitrustrærne dine.

Det som skjer er en fettflekk forårsaker at luftbårne ascosporer produseres i nedbrytende blader. Disse bladene vil være på lundgulvet eller bakken under treet ditt. Deer en primær kilde for fettete sted for å inokulere trærne dine. Den varme fuktigheten på en fuktig sommernatt er den perfekte atmosfæren for disse sporene å vokse.

Sporene vil spire under bladene på bakken. Denne spesielle sitrustresoppen vil vokse på overflaten av jordbladene en stund før de bestemmer seg for å trenge gjennom åpningene på den nedre bladoverflaten. På dette tidspunktet kan fettflekker bli en ødeleggende sitrussoppsykdom.

Symptomer vil ikke vises på mange måneder, men når de først gjør det, vil svarte flekker bli sett på bladene til trærne dine. Hvis det får lov til å feste seg, vil du begynne å legge merke til bladene som faller av trærne dine. Dette er ikke bra for treet.

Sitrussoppbehandling

Behandling av fettflekker er enkelt nok. Den beste behandlingen rundt er å bruke et av kobbersoppmidlene der ute og spraye treet med det. Bruk kobbersoppmiddelet i henhold til instruksjonene for å drepe sitrustresoppen. Denne behandlingen skader ikke treet, og bortsett fra en liten bladdråpe bør du rydde opp i fettflekksykdommen på kort tid.

Anbefalt: