Overvintrende fuchsiaer: Hvordan overvintre fuchsiaplanter i hjemmet ditt

Innholdsfortegnelse:

Overvintrende fuchsiaer: Hvordan overvintre fuchsiaplanter i hjemmet ditt
Overvintrende fuchsiaer: Hvordan overvintre fuchsiaplanter i hjemmet ditt

Video: Overvintrende fuchsiaer: Hvordan overvintre fuchsiaplanter i hjemmet ditt

Video: Overvintrende fuchsiaer: Hvordan overvintre fuchsiaplanter i hjemmet ditt
Video: Få de beste plantetipsene fra @arcticgardener | Plantelykke – Anders Røyneberg 2024, Kan
Anonim

Vinterfuchsia er noe mange fuchsiaeiere spør om. Fuchsia-blomster er nydelige og nesten magiske, men mens de er en flerårig, er ikke fuchsiaer kaldharde. Dette betyr at hvis du ønsker å beholde en fuchsiaplante fra år til år, må du ta skritt for å overvintre fuchsiaen din. Nedenfor finner du informasjon om hvordan du kan overvintre fuchsiaplanter i hjemmet ditt.

Hvordan overvintre fuchsiaplanter

Målet med overvintrende fuchsiaer er å holde dem i live, ikke å holde dem i blomst. En fuchsia vil ikke fortsette å blomstre gjennom vinteren. De trenger sollys som egentlig bare er tilgjengelig ute om sommeren. Det er veldig vanskelig å etterligne disse forholdene i huset ditt.

Det beste du kan gjøre med fuchsia over vinteren er å sette dem i dvale, som er en slags hvile for planter. Planten vil se død ut, men den vil bare sove til vinteren. Hvis du ikke setter planten i dvale, vil den mest sannsynlig bli infisert av skadedyr og ha dårlig vekst.

Start prosessen med å overvintre fuchsiaer ved å ta dem med hjem. Spray fuchsiaplanten forsiktig med vann for å slå av skadedyr som kan skjule seg i bladene.

Neste steg i hvordan man kan overvintre fuchsiaplanterer å finne et kjølig, mørkt sted i hjemmet for å lagre plantene. Temperaturene bør variere fra 45-55 F. (4-7 C.). Kjellere og tilhørende garasjer fungerer norm alt godt til dette. Plasser fuchsiaen på dette stedet og kutt ned vanningen. Planten vil miste bladene og se død ut, men husk at den ikke er det.

Fortsatt vinterpleie med fuchsia er i utgangspunktet å vanne planten omtrent en gang hver tredje til fjerde uke. Jorden skal være fuktig, men ikke gjennomvåt.

Det siste trinnet for å overvintre en fuchsia er å få den ut av dvale. Omtrent en måned før siste frostdato, ta fuchsiaen ut av oppbevaringsstedet. Kutt alle grenene på planten halvveis tilbake. Dette vil oppmuntre til ny vekst, som igjen vil gi flere fuchsiablomster om sommeren.

Plasser fuchsiaen på et sted med sterkt filtrert lys, vekk fra direkte sol, og gjenoppta normal vanning. Når den siste frostdatoen din har passert, kan du flytte fuchsiaplanten til et skyggefullt område utenfor og ta vare på den som du norm alt ville gjort. Det kan også hjelpe å akklimatisere planten først.

Mens overvintrende fuchsia betyr at du ikke vil se vakre fuchsiablomster hele vinteren, betyr det at du kan nyte fuchsiaen år etter år. Nå som du vet hvordan du skal overvintre fuchsiaplanter, kan du glede deg over både vakre planter og pengebesparelser med disse få enkle trinnene.

Anbefalt: