Crabgrass Killer: Getting Rid Of Crabgrass

Innholdsfortegnelse:

Crabgrass Killer: Getting Rid Of Crabgrass
Crabgrass Killer: Getting Rid Of Crabgrass

Video: Crabgrass Killer: Getting Rid Of Crabgrass

Video: Crabgrass Killer: Getting Rid Of Crabgrass
Video: How to Get Rid of Crabgrass (4 Easy Steps) 2024, Kan
Anonim

Krabbegress (Digitaria) er et frustrerende og vanskelig å kontrollere ugress som ofte finnes i plener. Å bli fullstendig kvitt krabbegress er nesten umulig, men gjennom forsiktig plenvedlikehold og utholdenhet kan du redusere mengden krabbegress i hagen din betraktelig. Fortsett å lese for å lære hvordan du dreper krabbegress og bruke kontrollmetoder for krabbegress for å forhindre at det kjører forbi plenen din.

Using Crabgrass Prevention to Control Crabgrass

Den mest effektive måten å bli kvitt krabbegress på er å sørge for at du ikke får det i utgangspunktet. En sunn og tykk plen er avgjørende for å kunne oppnå dette.

En sunn, krabbegressfri plen starter med riktig vanningspraksis. Vann plenen dypt i lange perioder omtrent en gang i uken. Ikke vann ofte og grunt, da dette vil oppmuntre krabbegress til å vokse. Dyp vanning vil oppmuntre gresset til å vokse dype røtter, og de vil være i stand til å nå vann bedre enn krabbegresset.

Riktig klipping vil også bidra til å holde krabbegress ute av plenen. Hyppig klipping til riktige høyder, vanligvis mellom 6-8 cm, avhengig av gresstypen, vil gjøre det vanskeligere for krabbegress å vokse.

passende gjødsling ogårlig løsing vil også oppmuntre til en tykk og sterk plen, som vil hindre krabbegress i å etablere seg.

Hvordan drepe Crabgrass etter at det er etablert

Noen ganger sniker krabbegress seg inn i plenene og blomsterbedene våre, til tross for vår beste innsats. Å bli kvitt krabbegress når det har kommet inn i gårdene våre vil ta tid og utholdenhet.

Den vanligste metoden for bekjempelse av krabbegress i plenen er å bruke et ugressmiddel. Selektivt krabbegressdreper ugressmiddel, ikke-selektivt ugressmiddel og pre-emergent ugressmiddel vil alle arbeide for å bli kvitt krabbegress. Hvilken du bruker vil avhenge av hvor krabbegresset vokser og når på året det er.

For flekkbehandling av krabbegress når som helst på året, for eksempel i blomsterbed og svært små områder på plenen, vil et ikke-selektivt ugressmiddel fungere. Ikke-selektive ugressmidler vil drepe alle planter den kommer i kontakt med. Dette inkluderer krabbegresset og eventuelle planter rundt krabbegresset.

Tidlig på våren fungerer et pre-emergent ugressmiddel godt for å bli kvitt krabbegress. Siden krabbegress er en ettårig, vil pre-emergent holde frøene fra fjorårets planter fra å spire.

Senere på året, etter at krabbegressfrøene har spiret, kan du bruke et krabbegressselektivt ugressmiddel. Vær imidlertid oppmerksom på at jo mer moden krabbegresset er, desto bedre er det i stand til å motstå det selektive ugressmiddelet.

Du kan også bruke organiske metoder for krabbegresskontroll. Den vanligste metoden for å bli kvitt krabbegress organisk er håndtrekking. Du kan bruke kokende vann som en ikke-selektivugressmiddel også på krabbegress.

Merk: Kjemisk kontroll bør bare brukes som en siste utvei, siden organiske metoder er mer miljøvennlige.

Anbefalt: