Growing Periwinkle: Information on Planting Periwinkle In The Garden

Innholdsfortegnelse:

Growing Periwinkle: Information on Planting Periwinkle In The Garden
Growing Periwinkle: Information on Planting Periwinkle In The Garden

Video: Growing Periwinkle: Information on Planting Periwinkle In The Garden

Video: Growing Periwinkle: Information on Planting Periwinkle In The Garden
Video: How to Grow Vinca Minor Periwinkle 2024, Kan
Anonim

Den vanlige periwinkle-planten (Vinca minor) ser man ofte krype nedover bratte åser og bredder, og gir en grønn og voksende effekt i områder som ellers kan være nakne. Snøplanten er eksepsjonell som et erosjonskontrolleksemplar. Periwinkle brukes også som en spredende busk i USDA hagesone 4 til 8. Periwinkle kalles ofte også krypende vinca eller krypmyrt.

Periwinkle dyrkes oftest som bunndekke. Snøplanten tar sitt vanlige navn fra de attraktive blomstringene som prikker løvet i april til mai, og vises i fargen periwinkle blå. Det finnes mer enn 30 varianter av denne planten, noen med spraglete bladverk og andre blomstrende farger. Når du planter periwinkle, velg det som passer best for ditt landskap.

Hvordan dyrke periwinkle-planter

Denne eviggrønne bredbladede planten vokser lett, og pleie av magesnøre innebærer oftest å holde den produktive sprederen i sjakk. Periwinkle, når den er etablert, er tørkebestandig og trenger lite annen pleie hvis den plasseres riktig i landskapet.

Peiwinklepleie etter planting kan kreve fjerning av høyt ugress i området. Når den er etablert, vil voksende periwinkle sannsynligvis skygge ut fremtidig vekst av ugress og eliminere detteoppgave.

Planten vokser best i et delvis skyggelagt område i sur jord; den kan imidlertid trives i en rekke sollys og jordforhold. Å vokse periwinkle i delvis skygge skaper kraftigere vekst. I mange tilfeller kan ekstrem kraft ikke være ønskelig med mindre periwinkle-planten trenger å dekke et stort område. Én liten plante kan spre seg til 2,4 m på tvers.

Å vokse periwinkle som bunndekke er vanlig, siden den sjelden når mer enn 10 cm i høyden. Periwinkle brukes best for å kontrollere erosjon som beskrevet ovenfor. Ikke plant i nærheten av andre eksemplarer i blomsterbedet eller hagen, da det kan innhente og kvele verdifulle plantinger. Denne planten kan brukes som klatrer på en ikke-levende støtte og er nyttig for å blokkere utsikten når den brukes på denne måten.

Før du planter periwinkle, sørg for at det er det du ønsker i området, siden det er vanskelig å fjerne når det først er etablert. Periwinkle vises lavt på den eksotiske invasive listen, men kan unnslippe dyrking i hagen. Faktisk kan planten være problematisk i enkelte områder, så sørg for å sjekke statusen til denne vincaen i din region.

Alternative planter, hvis denne ikke passer der du bor, inkluderer ajuga, vinterkryper, krypende einer og rapphøns.

Nå som du vet hvordan du dyrker periwinkle og håndterer veksten, kan du ta en informert avgjørelse før du planter prøven i landskapet ditt. Snekke bunndekke må ikke forveksles med årlig periwinkle (Catharanthus roseus), som er en annen plante.

Anbefalt: