Alternatives To Vinca Vine – Safe Periwinkle Alternatives In The Garden

Innholdsfortegnelse:

Alternatives To Vinca Vine – Safe Periwinkle Alternatives In The Garden
Alternatives To Vinca Vine – Safe Periwinkle Alternatives In The Garden

Video: Alternatives To Vinca Vine – Safe Periwinkle Alternatives In The Garden

Video: Alternatives To Vinca Vine – Safe Periwinkle Alternatives In The Garden
Video: Instant Garden Makeover: Top 7 Fast-Growing Ground Covers to Transform Your Yard ✨👍 2024, April
Anonim

Vinca minor, også kjent som bare vinca eller periwinkle, er et raskt voksende, lett bunndekke. Det er tiltalende for gartnere og huseiere som trenger å dekke områder av hagen som et alternativ til gress. Denne krypende planten kan imidlertid være invasiv, og kveler ut innfødte planter. Før du bruker den, prøv noen alternativer til vinca vin.

Hva er Vinca?

Vinca vinranke, eller periwinkle, er en blomstrende bunndekke. Den kom til USA fra Europa på 1700-tallet og tok raskt av, og ble populær for sin raske vekst, vakre blomster og praktisk vedlikehold. Den trives til og med i skyggefulle områder, noe som gjør den til et populært valg for områder der gresset ikke vokser godt.

Problemet med å bruke periwinkle i hagen din er at den kan vokse for fort og for lett. En invasiv art, den utkonkurrerer mange innfødte planter og markblomster. Ikke bare vil du møte å prøve å håndtere den kraftige veksten av vinca i din egen hage, men den kan rømme og ta over naturområder. Du vil ofte se periwinkle i forstyrrede områder, langs veier og i skoger.

Hva du skal plante i stedet for Vinca

Heldigvis finnes det mange gode periwinkle- alternativer som vil gi deg attraktiv bunndekke uten risikoen for en invasiv plante. Her er noen gode vincavine alternativer å vurderehagen din, brutt ned av sollysbehov:

  • Full skygge – En av de store trekkplastrene med periwinkle er at den vil vokse selv i de vanskeligste, skyggefulle områdene av plenen din. Det er imidlertid andre alternativer tilgjengelig. Prøv teppebugleweed, som har vakkert, variert løvverk. I varmere USDA-soner, inkludert 8 til 11, bruk påfuglingefær til vakre blader og sommerblomster.
  • Delvis skygge – Innfødt i det meste av det østlige USA, er krypende floks et godt valg for delvis skygge. Den produserer fantastisk farge med lilla vårblomster. Partridgeberry klarer seg også godt med litt skygge og kan dyrkes i sone 4 til 9. Den vokser veldig lavt til bakken og produserer hvite til rosa blomster etterfulgt av røde bær som varer gjennom vinteren.
  • Full sol – I varmere klima, prøv stjernesjasmin for solrike områder. Denne vintreet vokser også godt som en krypende bunndekke. Krypende einer tåler full sol og kan vokse i en rekke klimaer. Dette er lavtvoksende bartrær som vil gi deg eviggrønn farge året rundt.

Anbefalt: