Korianderfrø: Hvordan dyrke koriander

Innholdsfortegnelse:

Korianderfrø: Hvordan dyrke koriander
Korianderfrø: Hvordan dyrke koriander

Video: Korianderfrø: Hvordan dyrke koriander

Video: Korianderfrø: Hvordan dyrke koriander
Video: Slik dyrker du koriander - SPISELIGHAGE.NO 2024, Kan
Anonim

Sjansen er ganske god for at hvis du noen gang har dyrket koriander, endte du opp med korianderfrø på et tidspunkt. Koriander er frukten eller frøet fra korianderplanten, som også noen ganger kalles korianderplanten. Å la korianderplanter boltre seg er hvordan man dyrker koriander. De boltede plantene sender ut blomster og frø i høy varme. Å dyrke koriander er enkelt og belønner deg med et krydder som gir eksotisk interesse til rettene dine.

Hva er korianderfrø?

Koriander er et krydder. Det er et hardt, rundt lite frø som har en lysebrun farge. Korianderfrø males og brukes i brød, indisk mat og mat fra Midtøsten, latinsk og asiatisk mat og er også en del av syltede krydder. Korianderfrø svarer på spørsmålet "Hva er koriander?" Korianderplanten går til frø hvis den plantes når sommeren er på hell. Hvis du vil ha koriander til de sitrusaktige bladene, må du plante den når temperaturen fortsatt er kjølig om våren.

Hvordan dyrke koriander

Plant frø sent på våren til forsommeren. Planten trenger rik, godt drenert jord og en moderat mengde vann. Så på et sted med full sol for best produksjon i leirjord eller sandjord. Plasser frøene 8 til 10 tommer (20 til 25 cm) fra hverandre i rader med 37,5 cm fra hverandre. Ved midtsommer, denkorianderblomster vil fremstå som hvite lacy skjermer. Om et par uker vil planten sette frø. Forsømmelse er faktisk den beste metoden for å dyrke koriander.

Danningen av korianderfrø er avhengig av daglengde, sollys og temperaturer. Koriander har en kort vekstsesong i varmt klima og boltrer seg når den er ferdigvokst. Planter dyrket på midten av sommeren vil boltre seg på bare fire til seks uker på grunn av de høye temperaturene. Variantene av korianderfrø som ikke sier at de er trege med å boltre seg, vil gi den raskeste korianderavlingen. Sakte til bolt betyr at plantene ikke vil danne frø raskt og er mer egnet for korianderbladene.

Hvordan høste koriander fra korianderplanter

Korianderfrø må høstes før de faller av planten. De vakre små blomstene er attraktive for honningbier og sommerfugler og blir til frø etter pollinering. Frøene er små og vil være løse på stilken når de er modne. Legg en pose under den gamle blomsterstengelen og klipp den av. Rist stilken inn i posen og de modne frøene faller i. Frøene brukes best så snart som mulig, men kan oppbevares i en tett lukket beholder.

Hvordan bruke korianderfrø

Koriander må males i en krydderkvern eller morter for bruk i matlaging. Du kan også riste frøene for å få frem smaken eller pakke dem inn med andre krydder i osteduk som en bukett garni. Det m alte frøet finnes oftest i karripulver som Taklia, som er et arabisk krydder, og garam masala. Den brukes i supper, gryteretter, bakevarer, desserterog som gni på kjøtt.

Anbefalt: