Burro's Tail Houseplant: Dyrking og omsorg for en Burro's Tail Cactus

Innholdsfortegnelse:

Burro's Tail Houseplant: Dyrking og omsorg for en Burro's Tail Cactus
Burro's Tail Houseplant: Dyrking og omsorg for en Burro's Tail Cactus

Video: Burro's Tail Houseplant: Dyrking og omsorg for en Burro's Tail Cactus

Video: Burro's Tail Houseplant: Dyrking og omsorg for en Burro's Tail Cactus
Video: Агрогороскоп с 28 по 31 октября 2021 года 2024, Kan
Anonim

Burros halekaktus (Sedum morganianum) er teknisk sett ikke en kaktus, men en sukkulent. Selv om alle kaktuser er sukkulenter, er ikke alle sukkulenter kaktus. Begge har lignende krav som grynete jord, god drenering, solskinn og beskyttelse mot ekstremt kalde temperaturer. Å vokse burros hale gir en fascinerende tekstur som en grasiøs potteplante eller frodig grønn eksteriørplante i mange landskapssituasjoner.

Burro's Tail Information

Burros hale er en varme- og tørketolerant plante som er godt egnet for varme til tempererte områder. De tykke stilkene virker vevd eller flettet med blader. Sukkulenten er grønn til grågrønn eller til og med blågrønn og kan ha et litt kalkaktig utseende. Prøv en burro's tail potteplante eller bruk den på terrassen eller en solseng i hagen.

Burro's Tail Houseplant

Den feil navngitte burro's hale-kaktus produserer lange, feiende stengler som er dekket med tykke, kjøttfulle, grønne blader.

Sukkulenten trives innendørs i en godt drenert beholder hvor sterkt sollys bader planten. En burros hale stueplante vil vokse like godt i en blandet saftig beholder eller som et hengende eksemplar. Introduser planten sakte til full sol når den er kjøpt for å la den akklimatisere seg først, som lysforholdene varierer fra barnehage til barnehage osv.

Gi jevn fuktighet og gjødsle med kaktusmat i vekstsesongen.

Del planten når den blir for stor for en beholder og transplanter den hvert par år for å gi den frisk, næringsrik jord.

Burros halestell er enkel og gjør den til en utmerket plante for nybegynnere i gartneren.

Burro's Tail Propagation

Burros hale har lange stilker fylt med små, avrundede blader. Bladene faller av ved den minste berøring og vil forsøple bakken etter omplanting eller ompotting. Samle bladene og legg dem halvveis inn i et fuktig, jordfritt medium.

Burros haleplanter tåler tørkeperioder, men de nye potensielle plantene må holdes lett fuktige til de roter og etablerer seg.

Forplantning av burros hale vil sikre mange nok av denne allsidige planten til å leke med og bruke på mange forskjellige innendørs eller utendørs landskapssituasjoner. Forplantning vil også gjøre mange begynnelser å dele med venner og familie eller spre seg rundt i hagen.

Growing Burro's Tail Outdoors

En av de morsomste plantene som finnes, denne sukkulenten er enkel å dyrke. Uteplanter kan trenge vinterbeskyttelse med et lett lag med mulch for å beskytte dem mot kulde.

Plant burroens hale i full sol der det er ly mot tørkende og skadelige vinder.

Burro's Tail Care and Uses

Den hyppige reisende eller den grønne hagen vil finne Burros halepleie ideell. Vann forsiktig når du dyrker burros hale. Beholdeplanten moderat og jevnt fuktig. Overflødig vann kan få stilkene til å råtne og til og med drepe sukkulenten.

Burros hale fungerer godt i en hengende kurv og dekorerer en blandet kaktus- og sukkulentbeholder. Den vil blomstre i steinsprekker og gir et unikt bunndekke. Prøv å plante de buskete stilkene i et bed med blandede sesongfarger eller lyse blomstrende stauder. Det er et perfekt valg for storbladede planter og nyttig som en del av en xeriscape-hage.

Anbefalt: