Bluebell Flowers - Dyrking av informasjon for engelske og spanske blåklokker

Innholdsfortegnelse:

Bluebell Flowers - Dyrking av informasjon for engelske og spanske blåklokker
Bluebell Flowers - Dyrking av informasjon for engelske og spanske blåklokker

Video: Bluebell Flowers - Dyrking av informasjon for engelske og spanske blåklokker

Video: Bluebell Flowers - Dyrking av informasjon for engelske og spanske blåklokker
Video: 6 Things You May Not Know About Bluebells 😮 2024, Kan
Anonim

Blåklokkeblomster er lekre løkformede stauder som gir en overflod av farger som spenner fra dyp lilla til rosa, hvite og blå fra april til midten av mai. Selv om det kan oppstå noe forvirring fra forskjellige engelske og latinske navn, er de fleste blåklokker også kjent som trehyasinter.

Engelske og spanske blåklokker

Engelske blåklokker (Hyacinthoides non-scripta) er hjemmehørende i Frankrike og England og har prydet hager og skogkledde områder med sine vakre blålilla blomster siden tidlig på 1500-tallet. Disse vårfrydene når høyder på 12 tommer (30 cm.) og kan plantes om høsten for vårblomstring. Blomstene er duftende og er et fantastisk tillegg til enhver kuttet bukett. Et interessant trekk ved engelsk blåklokke er at blomstene alle er på samme side av stilken, og når tyngdekraften slår inn, bøyer stilken seg i en lekker kurve.

Spanske blåklokker (Hyacinthoides hispanica) ligner på mange måter engelske blåklokker bortsett fra at de blomstrer i åpne områder og sjelden finnes i skog. Spanske blåklokkestilker er rette og viser ikke kurven slik den sees i engelske blåklokker. Spanske blåklokker har heller ikke like sterk duft som engelske blåklokker og har en tendens til detblomstrer litt senere. Blomster kan være blå, rosa eller hvite.

Growing Bluebells

Spleie av trehyasintplanter krever minim alt med energi. Disse løkene som er enkle å glede, naturaliserer seg raskt og foretrekker godt drenert jord med høyt organisk innhold.

Som Virginia blåklokker, vil trehyasinter trives i skygge eller delvis sol i sør og vil tåle full sol i nordlig klima. I motsetning til noen planter, vil blåklokker raskt formere seg i skyggen av store trær. Både engelske og spanske blåklokker gjør utmerkede overgangsløker mellom tidlig vårblomster og forsommerstauder. Blåklokker er utmerkede følgesvenner til hostaer, bregner og andre innfødte skogplanter.

Planter blåklokkeblomster

Plant blåklokkeløk etter sommervarmen har passert eller tidlig på høsten. Flere pærer kan plasseres i det samme 2-tommers (5 cm) dype hullet.

Vann pærene ofte over høsten og vinteren for best ytelse.

Del i sommermånedene, når planten har gått i dvale. Blåklokker vokser best når de blir overlatt til å naturalisere seg i skyggefulle hager eller skogsområder.

Anbefalt: