Gåsegress Ugrasbekjempelse - Informasjon om hvordan du dreper gåsegress

Innholdsfortegnelse:

Gåsegress Ugrasbekjempelse - Informasjon om hvordan du dreper gåsegress
Gåsegress Ugrasbekjempelse - Informasjon om hvordan du dreper gåsegress

Video: Gåsegress Ugrasbekjempelse - Informasjon om hvordan du dreper gåsegress

Video: Gåsegress Ugrasbekjempelse - Informasjon om hvordan du dreper gåsegress
Video: Grassy Weeds - Identify and Control Crabgrass, Dallisgrass, Goosegrass and More 2024, April
Anonim

Gåsegress (Galium aparine) er et ettårig ugress som finnes i torvgress i varme årstider. Gresset frø lett og sprer seg på vinden fra plen til plen. Finn svar på hva som er gåsegress og lær hvordan du kontrollerer det for å dyrke en sunnere plen. Metodene for å drepe gåsegress varierer fra kulturelt til ugressmiddel. Ugrasbekjempelse av gåsegress er viktig fordi planten som sprer seg raskt kan ta over hele plenen.

Hva er gåsegress?

Hvis du har identifisert de spredte gresstustene med mange fingerlignende blad i plenen din, må du undersøke hvordan du dreper gåsegress. Planten kan etablere seg selv i hard, komprimert jord og er meget spenstig. De tykke bladene er vanskelige å klippe med en klipper, og selv etter en tett trimming vil plengresset se fillete og ustelt ut hvis gåsegress er tilstede.

Planten er mest åpenbar i varme sommerperioder, men kan vedvare til vinteren i tempererte soner. De tykke, grove bladene stråler ut fra et sentr alt område i pigger på 2 til 13. Hvert blad er flatt med lett serration i kantene. Fargen er smaragdgrønn med eldre blader med et snev av hvitt på skadede kanter.

Kontroll av gåsegress i plener

Kontroller gåsegresser avgjørende for en attraktiv plen. Den tøffe planten krever årvåkenhet for å forhindre at frøhodene dannes. Hold klippeknivene veldig skarpe slik at de kan fjerne blomsterstandene før de frøs.

Overvanning og ekstrem kultur kan fremme veksten av ugresset. Flekkvise plener og områder med stor gangtrafikk vil ha de høyeste bestandene av gåsegress.

Kontroll av gåsegress i plener er avhengig av riktig vedlikehold først og kjemikalier før oppblomstring eller oppblomstring for oppblussing. En enkel måte å forhindre ugress på er ved å lufte. Lufting øker bakkens porøsitet og motvirker dannelsen av gåsegress.

Gassegress-ugresskontroll

Det finnes flere ugressmidler før fremvekst for å kontrollere gåsegress. De brukes enten enkeltvis eller sammen med andre kjemikalier. Riktig formel vil avhenge av hvilken type torv som er i plenen din.

Ugressmidler etter spiring er nyttige som flekkpåføringer og kan brukes gjentatte ganger i løpet av sesongen for å kontrollere ugresset før det sås. Sørg for å konsultere etiketten til produktet du velger for gåsegressbekjempelse.

Hvordan drepe gåsegress

Følg alle anbef alte forholdsregler på produktet du bruker for å kontrollere ugresset. De fleste ugressmidler må påføres når det er en tørkeperiode for å forhindre at produktet skylles av gresstråene.

Hvis du bruker en spraypåføring for å kontrollere gåsegress i plener, påfør den på en vindstille dag for å forhindre avdrift som kan drepe ikke-målplanter.

Pre-emergent ugressmidler fungerer best hvis de brukes isen vinter til tidlig på våren når jordtemperaturen når 60 grader Fahrenheit (15 C.) i 24 dager på rad.

Merk: Eventuelle anbefalinger knyttet til bruk av kjemikalier er kun til informasjonsformål. Spesifikke merkenavn eller kommersielle produkter eller tjenester innebærer ikke godkjenning. Kjemisk kontroll bør bare brukes som en siste utvei, siden organiske metoder er tryggere og mer miljøvennlige.

Anbefalt: