Vanlige problemer med Rhododendron – Lær om Rhododendron-skadedyr og sykdommer

Innholdsfortegnelse:

Vanlige problemer med Rhododendron – Lær om Rhododendron-skadedyr og sykdommer
Vanlige problemer med Rhododendron – Lær om Rhododendron-skadedyr og sykdommer

Video: Vanlige problemer med Rhododendron – Lær om Rhododendron-skadedyr og sykdommer

Video: Vanlige problemer med Rhododendron – Lær om Rhododendron-skadedyr og sykdommer
Video: Rhododendron Pests & Diseases 2024, Kan
Anonim

Rhododendronbusker ligner på asalea og medlemmer av slekten Rhododendron. Rhododendron blomstrer sent på våren og gir et utbrudd av farge før sommerblomstene setter inn. De varierer i høyde og form, men alle produserer en mengde blomster som er perfekte for skyggefulle, syrerike områder i hagen.

Problemer med rhododendron er sjeldne siden de er relativt lite vedlikeholdsplanter. Rhododendron-skadegjørere og sykdommer skader planter som er stresset på grunn av miljøforhold eller skade. Vanlige problemer med rhododendronbusker kan unngås ved å gi et best mulig vekstmiljø og opprettholde et konsekvent program for beskjæring, mulching og gjødsling.

Plant rhododendronen din i et skyggefullt område som drenerer godt og har en pH på 4,5 til 6,0 og gi gjødsel flere ganger i løpet av våren og sommeren for å stimulere til vekst. Mulch for å holde på fuktigheten og gi beskyttelse.

Rhododendron-insektproblemer

Av de få rododendroninsektproblemene som finnes, kan de fleste håndteres først gjennom forebygging eller etterfølgende behandling med neemolje. Her er noen vanlige skadedyr som påvirker denne busken:

  • Edderkoppmidd – Edderkoppmidd lever av knopp- og bladsaft, og etterlater seg bladergul eller bronsert.
  • Lace bugs – Hvis oversiden av bladene er flekkete grønne og gule, kan det hende at blondekryss er på jobb. Den lille blondebugen gjør mesteparten av skaden om våren og sommeren og har en tendens til å være mest problematisk på rhododendron som har blitt plantet på solrike steder. De unge insektene lever av saft og etterlater små dråper svart ekskrementer i veien.
  • Weevils – Den voksne svarte vinsnutebillen er et nattmatende insekt som er omtrent 1/5 til 2/5 tommer (5-10 mm.) langt. Det er mest utbredt fra mai til september. Snutebillen lever av blader som skaper et C-formet hakk rundt bladkanten. Selv om skaden ikke er attraktiv, utgjør den ingen alvorlig risiko for bushen.

Før du behandler rhododendronen din for skadedyr, må du sørge for at du får en profesjonell til å identifisere problemet og hjelpe deg med en behandlingsplan. Ta kontakt med ditt lokale Cooperative Extension Office for å få hjelp.

Rhododendronsykdommer

Få sykdommer med rhododendron er også utbredt. Disse inkluderer:

  • Klorose – Klorose, en jernmangel, er vanlig hos rhododendron og får bladene til å gå fra en rik mørkegrønn til en lysegrønn eller til og med gul. Nye blader kan til og med dukke opp helt gule. Klorose blir et problem når jordens pH er 7,0 eller høyere. Å endre jorda med svovel og gi en jerngjødsel vil bidra til å løse problemet.
  • Fungal dieback – Mange forskjellige sopp forårsaker en sykdom som kalles dieback. Blader og den terminale delen av grenene visner ogtil slutt dø tilbake. Jord som er infisert, kraftig regn og vannsprut vil spre sopp som kommer inn i bushen gjennom svake områder. Kutt av alle infiserte områder og ødelegg dem. Spray kobbersulfat soppdrepende middel etter blomstring og gjenta minst to ganger til med to ukers mellomrom.
  • Vinterforbrenning – Rhododendron som utsettes for en veldig tørr vinter kan oppleve vinterforbrenning. Bladene krøller seg sammen for å beskytte fuktighetstap og vil til slutt dø. Beskytt rhododendron mot vinterforbrenning ved å plante i et beskyttet område og mulching kraftig. Sørg for å vanne plantene dine konsekvent før vinteren.

Anbefalt: