Seniorhageaktiviteter - Hvordan designe hager for eldre tilgjengelige

Innholdsfortegnelse:

Seniorhageaktiviteter - Hvordan designe hager for eldre tilgjengelige
Seniorhageaktiviteter - Hvordan designe hager for eldre tilgjengelige

Video: Seniorhageaktiviteter - Hvordan designe hager for eldre tilgjengelige

Video: Seniorhageaktiviteter - Hvordan designe hager for eldre tilgjengelige
Video: Connected Resources: A Novel Approach in Designing Technologies for Older People 2024, Kan
Anonim

En livslang kjærlighet til hagearbeid bør ikke måtte ta slutt ettersom mobilitet og andre problemer oppstår hos eldre. Fritidstidsfordrivet gir trening, stimulering, prestasjoner og en rekke andre fordeler som er sunne for sinn og kropp. Barnehager og hagesentre tar hensyn til de spesielle behovene til eldre gartnere.

Det finnes mange hageverktøy for seniorer og metoder for å hjelpe en gartner som opplever tidens marsj. Hagearbeid for seniorer kan kreve litt tilpasning og kunnskap om hager som er tilgjengelige for eldre.

Opprett en lettstelt seniorhage

Lav utholdenhet og begrenset mobilitet er to av de største konsekvensene av aldring. Fortsatt nytelse i hagen kan reduseres hvis det er vanskelig å komme seg rundt eller arbeidsrutinen er for omfattende. Det er imidlertid noen enkle ting som kan gjøres for å gjøre hagen til et stadig sted for nytelse.

  • Velg lettdyrkede planter som tåler vanskelige forhold.
  • Bygg høye senger som har nok plass på alle sider til å nå sentrum.
  • Plasser avføring eller hvilesteder rundt når du lager en lettstelt seniorhage.
  • Hager for eldre skal være enkle og innebygde, med gjerder tilgi sikkerhet.
  • Gi stier som er enkle å få tilgang til for turgåere, stokker eller rullestoler.

hageverktøy for eldre

Tilstander, som leddgikt, gjør det smertefullt eller til og med umulig å holde på verktøy. Det er skumgrep du kan legge til eksisterende verktøy for å myke håndtakene og legge til trekkraft. Stretching blir også et problem, men er lett å løse med et mylder av "grabbers" og forlengelsesstenger. Disse kan brukes fra sittende stilling.

Fargede håndtak er viktige hageverktøy for eldre som begynner å oppleve synsproblemer. Du kan enkelt lage disse med fargerik sykkeltape eller til og med de flerfargede gaffatapene som er tilgjengelige.

En av de mest nyttige gjenstandene for seniorgartneren er en hagevogn på hjul. Disse fungerer som en abbor, en beholder for verktøy og gir en enkel vogn for å flytte tyngre gjenstander.

Hagtegnere med uteplass eller lanai drar nytte av opprullede slanger som du kan feste til kjøkkenkranen. Disse bidrar til å forhindre skader som kan oppstå ved trekking av tunge vannkummer.

Plantetips for eldre tilgjengelige hager

Å nyte hagearbeid sent i livet gir mer enn helsefordeler. Den vellykkede seniorgartneren kan også strekke på lommeboka. Seniorer har vanligvis fast inntekt og kan finne det vanskelig å ha råd til noen nødvendigheter. Å dyrke mat i hagen strekker det stramme budsjettet og sikrer et godt avrundet kosthold.

Frø er billige og det finnes metoder for enkel såing for eldre gartnere. Bruk hageverktøy for eldre som frøsprøyter,frøtape, og frø med jorda blandet inn.

Når fingerferdighet er et problem, bruk transplantasjoner som er store nok til å gripe og installere i sengene dine.

En svært lav risiko og tilgjengelig metode for hagearbeid for eldre personer er containerhagearbeid. Beholdere bør stå på hjul eller stativer for enkel flytting og laget av lettvektsmateriale.

Seniorhageaktiviteter

Seniorsentre og pensjonistsamfunn utmerker seg når det gjelder å tilby hager tilrettelagt for eldre. Seniortjenestegrupper, og til og med kirker, er utmerkede ressurser for hjelp til å sette opp en hagesituasjon som er lettstelt, så vel som seniorhagearbeid.

Litt omtanke og planlegging kan sikre trygge og produktive hager for pensjonister.

Anbefalt: