Fiksing haglskader - reparasjon eller forebygging av haglskader i hager

Innholdsfortegnelse:

Fiksing haglskader - reparasjon eller forebygging av haglskader i hager
Fiksing haglskader - reparasjon eller forebygging av haglskader i hager

Video: Fiksing haglskader - reparasjon eller forebygging av haglskader i hager

Video: Fiksing haglskader - reparasjon eller forebygging av haglskader i hager
Video: How to fix your hail damaged vehicle for FREE 2024, Kan
Anonim

Du kan føle hagl på huden din, og plantene dine kan også. De følsomme bladene deres blir strimlet, pocket markert eller revet av hagl. Haglavlingsskader kan ødelegge innhøstingen alvorlig. Det er til og med haglskader på trær, som varierer i alvorlighetsgrad avhengig av tretype og kraften og størrelsen på haglet som faller. Etter et hardt hagl, må du vite hvordan du tar vare på haglskadde planter og returnerer dem til deres naturlige skjønnhet.

hagelavlingsskade

Skader på planteblader er mest alvorlig når det faller hagl om våren. Dette er fordi flertallet av plantene spirer og vokser ømme nye blader og stilker. Haglavlingsskader om våren kan drepe frøplanter fullstendig. Hagl senere på sesongen vil redusere avlingen ved å slå frukt av plantene.

Hgelskader på trær viser seg som splittede og ødelagte stengler. Spissene og toppene av trær blir arr og groper av haglet. Dette kan øke sjansen for sykdom, insekter eller råte.

Prydplanter med store blader viser de mest åpenbare skadene. Planter som hosta vil få skutt hull gjennom bladene og strimlede tips på løvverk. Alle haglskader kan påvirke helsen og skjønnheten til planter.

Hvordan ta vare på haglskadede planter

Fikser haglskade på planter er ikke alltid mulig. Den beste tilnærmingen er å rydde opp rusk og trimme av ødelagte stengler og blader. Haglskadene på trær kan kreve at du beskjærer de mest berørte grenene.

Hvis det kommer hagl om våren og du ennå ikke har befruktet, kan en påføring av mat til de påvirkede plantene hjelpe dem med å få nytt løvverk igjen. Fjern skadede frukter, som vil tiltrekke seg insekter.

Sår som er mindre vil gro, men ha nytte av bruk av soppdrepende middel for å hindre råte i å komme inn før sårene er i stand til å forsegle.

Planter som er skadet sent på sesongen drar nytte av et lag med mulch rundt bunnen av planten for å hjelpe den med å overleve vinteren.

Noen planter er for hardt rammet, og det er ikke mulig å fikse haglskader. Disse plantene bør fjernes og erstattes.

Forhindrer haglskader i hager

I områder som rutinemessig får kraftige haglbyger, er det mulig å være reaktiv og beskytte planter mot skader. Ha klare bøtter, søppeldunker eller andre ting å legge over plantene.

Bruk en presenning telt over grønnsakshagen og forankret med staker. Selv tepper er nyttige for å dekke nedre trekroner og forhindre skade på blader og frukt.

Forebygging av haglskader i hager er avhengig av nøye vurdering av værforholdene. Lytt til værmeldinger og reager raskt for å forhindre at planter opplever dunkende haglbyger. Når du handler raskt, forhindres mye av skaden, og plantene vil produsere rikelige avlinger og vakre utstillinger.

Anbefalt: