Instruksjoner for halmballehage – Lær om å dyrke planter i en hage med halmballer

Innholdsfortegnelse:

Instruksjoner for halmballehage – Lær om å dyrke planter i en hage med halmballer
Instruksjoner for halmballehage – Lær om å dyrke planter i en hage med halmballer

Video: Instruksjoner for halmballehage – Lær om å dyrke planter i en hage med halmballer

Video: Instruksjoner for halmballehage – Lær om å dyrke planter i en hage med halmballer
Video: How To Plant A STRAW BALE GARDEN In 4 Easy Steps 2024, Kan
Anonim

Å dyrke planter i en halmballehage er en type containerhagearbeid, der halmballen er en stor, forhøyet container med god drenering. Å dyrke planter i en halmballehage kan heves ytterligere ved å plassere ballene i et høybed. Å starte en halmballehage er et billig og levedyktig alternativ for å bearbeide jorda i en vanlig hage. Å lære å plante hagesenger med halmballer, på bakken eller i et høybed, gir enkel tilgang for de som ikke bør bøye seg.

Instruksjoner for å starte en hage med halmballer

Kjøp halmballer fra et bondemarked eller en lokal bonde. De store kassebutikkene tilbyr dekorative halmballer i høstferien, men de er små og egner seg ikke til å dyrke planter i en halmballehage. Høyballer kan også brukes til denne typen hage, men er mer utsatt for spirende ugress.

Du vil spare deg selv for litt innsats hvis du kjøper ballene om høsten før du begynner å plante om våren. Å dyrke planter i en hage med halmballer krever at ballene kondisjoneres før du begynner å plante.

Hvis du kjøper ballene om høsten, blir de vannet fra snø og nedbør. Hvis du kjøper i begynnelsen av plantesesongen, kan dutilstand dem i en to ukers periode. Instruksjoner for halmballer viser deg å vanne ballene godt i tre til fire uker før du bruker denne metoden.

Plasser ballene i deres faste område. Instruksjoner for halmballer sier at hver ball vil inneholde to eller tre tomater eller squash, fire til seks paprika eller to gresskar. Du kan plante frø i ballene i henhold til instruksjonene på pakken. Å dyrke rotvekster i en halmball er mer utfordrende.

Legg til kompost, frøfri jord eller benmel på toppen av ballen, før du starter en halmballehage. Vann i brønnen. Urea kan brukes som balletilsetning, det samme kan fiskeemulsjon eller gjødsel.

Sørg for at ballene holder seg fuktige. Etter to uker med klargjøring av ballen, stikk hånden inn i ballen for å bestemme varmen. Hvis temperaturen er lavere enn kroppstemperaturen din, er du klar for å starte en hage med halmballer.

Vedlikehold av halmballehage

  • Plasser plantene som du ville i bakken, pass på at du ikke klipper garnet som holder ballen sammen.
  • Vedlikehold av halmballehager inkluderer regelmessig vanning. Vurder å bruke en sugeslange for enkel vanning.
  • Vedlikehold av halmballehager vil også omfatte regelmessig gjødsling.

Anbefalt: