Acalypha Copper Plant Info - Tips on Growing Copper Leaf Plants

Innholdsfortegnelse:

Acalypha Copper Plant Info - Tips on Growing Copper Leaf Plants
Acalypha Copper Plant Info - Tips on Growing Copper Leaf Plants

Video: Acalypha Copper Plant Info - Tips on Growing Copper Leaf Plants

Video: Acalypha Copper Plant Info - Tips on Growing Copper Leaf Plants
Video: COPPER LEAF LOUISIANA Information and Growing Tips! (Acalypha wilkesiana) 2024, Kan
Anonim

Acalypha kobberplante er en av de vakreste plantene som kan dyrkes i en hage. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du dyrker Acalypha kobberbladplanter.

Acalypha Copper Plant Info

Kobberplanten (Acalypha wilkesiana) tilhører en familie av Europhorbiaceae, og er en semi-eviggrønn busk som kommer med fargerike blandinger av kobber, grønt, rosa, gult, oransje og krem. Acalypha kobberplante har en hjerte- eller oval form og kan vokse opp til 2-3 m i høyden og en bredde på 1-2 m, noe som gjør den visuelt slående.

Kobberbladplanten er ofte funnet i det sørlige Stillehavet, tropiske Amerika og noen deler av sentrale og sørlige Florida på grunn av deres varme klima, og kan dyrkes året rundt.

Hvordan dyrke Acalypha Copper Leaf Plant

Det viktigste ved dyrking av kobberbladplanter er plasseringen. Det beste stedet å dyrke planten er i full sol, selv om den kan overleve i halvsol eller delvis skyggefulle områder. Direkte sollys gjør imidlertid bladene mer fargesterke. Dette er grunnen til at det er tilrådelig å plassere det i nærheten av vinduer eller områder med mye sollys hvis den vokser innendørs, med temperaturer over 55 grader F. (13 C.), for å sikre at løvet deres får en sunn blanding avfarger.

Den beste jorda for å dyrke Acalypha-kobberplanten er en fruktbar, raskt drenerende jordtype. Hvis jorda mangler den nødvendige fruktbarheten, kan den næres med organiske næringsstoffer som gjødsel eller kompost. 20 cm organisk materiale er nok til å få planten til å vokse naturlig, uten ytterligere oppmerksomhet, bortsett fra litt vann og soleksponering.

Flere planter kan plasseres med ca. 1-1,5 meter fra hverandre for å unngå konkurranse om ressurser og sikre sunnere vekst.

Kobberbladplantepleie

Enten innendørs eller utendørs, det fungerer bra å dyrke kobberbladplanter i en potte eller en annen beholder. Hvis du dyrker den i en beholder, er det første trinnet i behandlingen av Acalypha wilkesiana å sikre at potten er dobbelt så stor som plantens rotklump.

Den andre delen av kobberbladplantestell er å sikre at den har god drenering, og å vanne den flere ganger i uken vil sikre det.

Å blande jorda med saktefrigjørende gjødsel gir næringsstoffene Acalypha kobberplanten trenger for å vokse godt. Sett potten eller beholderen på et solrikt eller delvis skyggefullt sted hvis du dyrker den utendørs, eller nær et vindu med sterkt lys inni.

Til slutt, i omsorgen for Acalypha wilkesiana, bruk alltid litt vann etter planting. Kobberplanten kan vokse under tørketolerante forhold, men gir best resultat med regelmessig vanning. Dessuten skaper konsekvent vanning og dugging av innendørsplantene et fuktig miljø for dem å vokse og blomstre, og bidrar til å etablere et godt rotsystem.

Legger tilgjødsel hver tredje måned hjelper jorda med å beholde næringsstoffene.

Beskjæring er også en god del av pleie av kobberbladplanter, siden den hjelper til med å kontrollere buskens størrelse og form samtidig som den fjerner syke eller skadede greiner.

Rose Collins er en frilansskribent som arbeider med hus- og hageartikler.

Anbefalt: