Om vendte vinduer og vegger - Hvordan bruke vendte vegger og vinduer

Innholdsfortegnelse:

Om vendte vinduer og vegger - Hvordan bruke vendte vegger og vinduer
Om vendte vinduer og vegger - Hvordan bruke vendte vegger og vinduer

Video: Om vendte vinduer og vegger - Hvordan bruke vendte vegger og vinduer

Video: Om vendte vinduer og vegger - Hvordan bruke vendte vegger og vinduer
Video: Я работаю в Страшном музее для Богатых и Знаменитых. Страшные истории. Ужасы. 2024, April
Anonim

Den ivrige gartneren vet at solretningen og dens orientering er viktige hensyn når du skal plassere en plante. Situasjonen må etterligne de nødvendige forholdene for best ytelse fra anlegget. Vender mot vegger og vinduer er også viktige hensyn ved planting. Hva er vendt mot vegger og vinduer? Fortsett å lese for å lære mer.

Hva er vendte vegger og vinduer?

Retningen veggen vender mot solen kan enten øke eller redusere mengden sollys en plante får, samt bestemme mengden ly planten får. Motstående vegger kan også hjelpe eller hindre når det gjelder nedbør.

Hvis du sto stille og så på skyggen din mens solen beveget seg, ville du ha en ide om hvordan du bruker vegger og vinduer som vender mot hverandre. Hvis du for eksempel har en aucuba eller kamelia, som foretrekker områder med lite lys, vil du velge å plante dem i et bed som vender mot nord. Dette vil beskytte dem mot sol og vind, men det har en tendens til å beskytte mot regn også, noe som betyr en tørr seng.

Det er viktig å vite om vinduer og vegger som vender mot vegger, slik at du kan bruke egenskapene deres til å hjelpe hagearbeidet ditt.

Facing Wall Information

Motstående vegger har like mange retninger som stolpene. Nord, sør,øst- og vestretninger av vinduer og vegger tillater visse mengder lys, vind og regn til plantene.

  • Nordlige vegger er skjermet for alt.
  • Sørlige vegger er ofte tenkt på som den perfekte vekstretningen, men for noen planter kan det være for varmt.
  • Østvendte vegger og vinduer er solfylte om morgenen, men mørke og kjølige om ettermiddagen.
  • For varme vegger skjermet for vind med god eksponering for regn, velg en vestlig vegg eller et vindu.

Hvordan bruke vegger og vinduer mot vegger

Det er sannsynlig at du sitter fast med veggene du har og retningen de vender. Det er en god idé å få dette til å fungere for deg og hagen din. Identifiser plasseringen og jordtilstanden, og velg deretter planter som vil trives i disse områdene.

Sørlige vegger er bra for blomstrende planter og varmesøkere som abutilon. Nordlige områder kan være vert for lonicera, bregner og andre skyggeelskere. Jasmin, Choisya og hortensia er perfekte for østlige områder, og kameliaer liker vestlige områder.

Hvis du er fast bestemt på å dyrke en skyggeelskende plante i et område med dominerende sol, kan du endre eksponeringen. Bruk av espalier, markiser, solskjermer, skodder og andre strukturer kan minimere lyset området mottar.

En ting med vinduer som vender mot hverandre er hvor lett du kan redusere lyset. Det er litt vanskeligere å øke lyset på nordlige vinduer og vegger, men du kan fange varme med mørk maling eller lysne et område med lyse eller hvite farger.

Skyggefulle vinduer vil lyse opp hvis dutrim eventuelle lavthengende grener eller planter som blokkerer for verdifullt lys. Tilnærmingen du tar bør vurdere hvordan området ser ut til forskjellige tider av året. Det ville ikke hjelpe å sette opp en permanent skyggestruktur når solen om en måned uansett ville ha svingt rundt og gjort området dunkelt.

Bevæpn deg med informasjon om veggen for å hjelpe deg å bli en bedre gartner slik at plantene dine vil trives og overraske venner og familie.

Anbefalt: