Nematoder for hagearbeid - hvordan virker nyttige nematoder

Innholdsfortegnelse:

Nematoder for hagearbeid - hvordan virker nyttige nematoder
Nematoder for hagearbeid - hvordan virker nyttige nematoder

Video: Nematoder for hagearbeid - hvordan virker nyttige nematoder

Video: Nematoder for hagearbeid - hvordan virker nyttige nematoder
Video: Get Rid Of Garden Grubs With Beneficial Nematodes! 2024, April
Anonim

Entomopatogene nematoder øker raskt i popularitet som en velprøvd metode for utryddelse av skadeinsekter. Men hva er fordelaktige nematoder? Fortsett å lese for mer informasjon om bruk av nematoder som skadedyrbekjempelse.

Hva er fordelaktige nematoder?

Medlemmer av Steinernematidae- og Heterorhabditidae-familiene, nyttige nematoder for hagearbeid, er fargeløse rundormer som er ikke-segmenterte, langstrakte i form og vanligvis mikroskopiske og som ofte finnes i jorda.

Entomopatogene nematoder, eller nyttige nematoder, kan brukes til å bekjempe jordbårne skadeinsekter, men er ubrukelige for bekjempelse av skadedyr som finnes i bladtakene. Nyttige nematoder for hagearbeid insektbekjempelse kan brukes til å squash skadedyr som:

  • Caterpillars
  • Cutworms
  • Kroneborer
  • Grubs
  • Maisrotorm
  • Kranefluer
  • Thrips
  • Soppmygg
  • Beetles

Det finnes også dårlige nematoder, og forskjellen mellom gode og dårlige nematoder er rett og slett hvilken vert de angriper; dårlige nematoder, også k alt ikke-gunstige, rotknute- eller "planteparasittiske" nematoder, forårsaker skade på avlinger eller andre planter.

How do Beneficial NematodesJobber du?

Fordelaktige nematoder som skadedyrbekjempelse vil angripe jordbårne insektskadedyr uten skadelige effekter på meitemark, planter, dyr eller mennesker, noe som gjør det til en miljøvennlig løsning. De er morfologisk, økologisk og genetisk mer forskjellige enn noen annen dyregruppe med unntak av leddyr.

Med over 30 arter av entomophogene nematoder, hver med en unik vert, er det å finne en passende nematode for å hjelpe til med skadedyrbekjempelse ikke bare en "grønn" løsning for integrert skadedyrbekjempelse, men også en enkel løsning.

Nyttige nematoder har en livssyklus som består av egg, fire larvestadier og et voksenstadium. Det er under det tredje larvestadiet at nematodene søker en vert, vanligvis insektlarver, og kommer inn i den gjennom vertens munn, anus eller spirakler. Nematoden bærer bakterier k alt Xenorhabdus sp., som deretter introduseres i verten hvorpå verten dør innen 24 til 48 timer.

Steinernematidene utvikler seg til voksne og parer seg deretter i vertens kropp, mens heterorhabditidene produserer hermafroditiske hunner. Begge nematodeartene får i seg vertens vev til de modnes til den tredje ungdomsfasen, og deretter forlater de restene av vertskroppen.

Nematoder som skadedyrbekjempelse

Å bruke nyttige nematoder til hagearbeid har blitt en stadig mer populær metode av seks grunner:

  • Som tidligere nevnt, har de et utrolig bredt spekter av verter og kan derfor brukes til å kontrollere mange skadedyr.
  • Entomopatogentnematoder dreper verten raskt, innen 48 timer.
  • Nematoder kan dyrkes på kunstige medier, noe som gjør et lett tilgjengelig og rimelig produkt.
  • Når nematoder lagres ved riktige temperaturer, 15–27 C., vil de forbli levedyktige i tre måneder, og hvis de kjøles ved 16–27 C.), kan vare i seks måneder.
  • De er tolerante for de fleste insektmidler, ugressmidler og gjødsel, og ungdyrene kan overleve en stund uten næring mens de leter etter en passende vert. I et nøtteskall er de spenstige og holdbare.
  • Det er ingen insektimmunitet mot Xenorhabdus-bakteriene, selv om nytteinsekter ofte slipper å bli parasittert fordi de er mer aktive og tilbøyelige til å bevege seg bort fra nematoden. Nematodene kan ikke utvikle seg hos virveldyr, noe som gjør dem ekstremt trygge og miljøvennlige.

Hvordan påføres entomopatogene nematoder

Fordelaktige nematoder for hagearbeid kan finnes i spray eller jorddynke. Det er avgjørende å bruke dem under de perfekte miljøforholdene som trengs for deres overlevelse: varme og fuktige.

Irriger påføringsstedet både før og etter introduksjon av nematodene og bruk dem kun når jordtemperaturen er mellom 13-32 C. i filtrert sol.

Bruk nematodeproduktet i løpet av året og ikke oppbevar i områder med høy varme. Husk at dette er levende skapninger.

Anbefalt: