Beholder dyrket mais - kan du dyrke mais i containere

Innholdsfortegnelse:

Beholder dyrket mais - kan du dyrke mais i containere
Beholder dyrket mais - kan du dyrke mais i containere

Video: Beholder dyrket mais - kan du dyrke mais i containere

Video: Beholder dyrket mais - kan du dyrke mais i containere
Video: Мы не ожидали ТАКОГО! 🤯🙈 Смотрите до конца 2024, April
Anonim

Har du jord, en container, en balkong, et tak eller en stoop? Hvis svaret på disse er ja, har du alle ingrediensene som er nødvendige for å lage en minihage. Derved svaret på "Kan du dyrke mais i beholdere?" er et rungende "Ja!"

Hvordan dyrke mais i en beholder

Først av alt, når du dyrker mais i potter, må du velge en beholder. Bruk fantasien din. Ikke bare vil en leirgryte fungere, men forede trekasser, søppeldunker, skittentøyskurver, tønner osv. vil være nok. Bare sørg for at de har tilstrekkelig drenering og er store nok til å støtte fullvoksne maisplanter: minst 30,5 cm brede og over 30,5 cm dype. Bare rundt fire maisplanter vil passe med plass til å vokse i en 12-tommers (30,5 cm.) potte, så du kan trenge flere avhengig av tilgjengelig plass.

Neste trinn for beholderdyrket mais er å velge maisvarianten. Vurder ikke bare hva du foretrekker enten for dekorative formål eller for smak, men også varianter som er egnet for dyrking av mais i potter. Mais pollinerer via vinden og kan kryssbestøve veldig enkelt. Av denne grunn er det best å velge og plante bare én type maissort. Maisplanter som produserer kortere stilker er en god innsats for å dyrke mais i potter. Noen eksemplerav disse er:

  • Strawberry Popcorn
  • Sweet Spring Treat
  • Sweet Painted Mountain
  • Trinity
  • Chires Baby Sweet

Du vil kanskje ha et raskt voksende utvalg av mais som BonJour eller Casino, eller hvis du bor i et område med kjøligere, kortvoksende sesonger, prøv Painted Mountain. Supersøte varianter av mais er:

  • Bodacious
  • Sugar Pearl
  • Xtra Tender
  • Vision

Bruk hagejord i containere som er spesielt formulert for å holde på fuktigheten og tilsett litt fiskeemulsjon eller annen allsidig gjødsel til blandingen. Plasser maisfrøene 4-6 tommer (10 til 15 cm.) fra hverandre, fire frø per beholder, omtrent en tomme (2,5 cm.) dypt ned i jordmediet. Hvis du planter flere potter med maisfrø, må du holde beholderne 5–6 tommer (12,5 til 15 cm) unna hverandre.

Care of Corn in Containers

Det er ikke noe komplisert når det gjelder stell av mais i beholdere. Mais trenger full sol og varm jord, så plasser den i et område som får seks eller flere timer med full sol, ideelt mot en vegg som holder på varmen og reflekterer lys.

Vann regelmessig om morgenen med 10-10-10 gjødsel tilsatt når plantene er 2 fot (0,5 m) høye. Vann maisen igjen om kvelden. Mulching rundt plantene med flis, avispapir eller gressklipp vil også hjelpe til med vannretensjon.

Med solfylte dager og ganske minimal pleie, bør du høste kornpremien fra dine egne fortrinn eller lanai på kort tid.

Anbefalt: