How To Deadhead Cosmos - Picking Off Faded Cosmos Blossoms

Innholdsfortegnelse:

How To Deadhead Cosmos - Picking Off Faded Cosmos Blossoms
How To Deadhead Cosmos - Picking Off Faded Cosmos Blossoms

Video: How To Deadhead Cosmos - Picking Off Faded Cosmos Blossoms

Video: How To Deadhead Cosmos - Picking Off Faded Cosmos Blossoms
Video: 💪✂ How to Deadhead Cosmos Flowers 👍😉 2024, April
Anonim

Cosmos setter lys farge på sommerblomstbedet med relativt lite omhu, men når blomstene først begynner å dø, er planten i seg selv ikke annet enn bakgrunnsfyll. Planter produserer blomster slik at de vil lage frø, og kosmos brukte blomster er der frøproduksjonen skjer. Hvis blomstringen fjernes, prøver planten å lage en blomst til for å starte prosessen på nytt. Deadheading kosmos etter at blomstringene begynner å falme vil forynge planten og få den til å blomstre om og om igjen, frem til høstfrosten.

Reasons for Pick off Faded Cosmos Blossoms

Should you deadhead cosmos? Blomstene er så små at det virker som det kan være mer trøbbel enn det er verdt, men det finnes måter å få jobben til å gå raskere. I stedet for å klippe av individuelle blomster med en miniatyrbilde som du kan gjøre med ringblomst eller petunia, bruk en rimelig saks til å klippe flere blomster samtidig.

Cosmos er blant de enkleste blomstene å naturalisere i hagen din, noe som betyr at når den går til frø, vil den vokse vilt hvor som helst den kan nå. Å plukke av falmede kosmosblomster før de går til frø, vil forhindre at planten sprer seg gjennom blomsterbedene og holde landskapsdesignet ditt i sjakk.

How to Deadhead Cosmos

For blomsterbed med store mengder kosmosplanter er den beste måten å drepe kosmos på ved å kutte ned hele gruppen av planter på en gang. Vent til mesteparten av blomstene på planten har begynt å dø tilbake, og bruk deretter en gressklipper eller håndholdt hekksaks for å barbere tilbake hele planten.

Du vil oppmuntre disse plantene til å vokse i busker og tykkere, mens du starter hele blomstringsprosessen på nytt. Om et par uker vil kosmos være dekket av en ny mengde blomster.

Anbefalt: