Germander Growing - How To Use Germander Herb Plants

Innholdsfortegnelse:

Germander Growing - How To Use Germander Herb Plants
Germander Growing - How To Use Germander Herb Plants

Video: Germander Growing - How To Use Germander Herb Plants

Video: Germander Growing - How To Use Germander Herb Plants
Video: Capital Naturalist: American Germander 2024, April
Anonim

Mange urteplanter kommer fra Middelhavet og tåler derfor tørke, jord og eksponering. Krypende germander er en av disse.

Germander-urteplanter er medlemmer av Lamiaceae- eller Mint-familien, som inkluderer lavendel og salvia. Dette er en stor slekt av eviggrønne planter, fra bunndekker til busker til underbusker. Krypende germander (Teucrium canadense) er en treaktig, flerårig bunndekkevariant som sprer seg gjennom underjordiske jordstengler og når bare ca. 12 til 18 tommer (30 til 46 cm) høy og sprer seg 61 cm på tvers. Germander-urteplanter blomstrer lavendelfargede blomster om våren, båret av grønt taggete løvverk.

Germander Growing

Det tilpasningsdyktige germander-bunndekselet er ikke spesielt kresen med hensyn til plasseringen. Denne urten kan dyrkes i full sol til delvis skygge, i varmt klima eller dårlig og steinete jord. Ideelt sett foretrekker krypende germander imidlertid godt drenert jord (pH på 6,3), selv om leire vil fungere i en klemme.

Du kan dyrke disse små plantene i USDA-sonene 5-10. På grunn av sin evne til å tolerere mindre enn ideelle forhold, inkludert tørke, er krypende germander et ideelt xeriscape-eksemplar. Hvis du bor i et kjøligere klima, må du dekke plantene før høstfrosten.

Hvordan bruke Germander Ground Cover

Alle Teucriums er lite vedlikeholdsplanter og er derfor perfekte for planting i vanskelige områder i hagen. De reagerer også vakkert på beskjæring og kan enkelt formes til border eller lave hekker, brukt i knutehager eller blant andre urter eller i en steinhage. Deres omgjengelige omsorg er bare én grunn til å plante krypende germander; de er også hjortbestandige!

varianter av lavt voksende tyskere

Teucrium canadense er bare en av flere germandere med et krypende habitat. Litt lettere å finne er T. chamaedrys, eller vegggermander, med en kort haugform opp til 1 1/2 fot (46 cm.) høy med rosa lilla blomster og eikebladformet løvverk. Navnet stammer fra det greske 'chamai' for jord og 'drus' som betyr eik, og er faktisk en germander som vokser vilt i Hellas og Syria.

T.cossoni majoricum, eller fruktig germander, er en langsommere voksende spredende flerårig plante som er ikke-invasiv med rosenrøde lavendelblomster. Blomster er tyngst om våren, men fortsetter å blomstre i mindre antall til høsten, noe som gjør pollinatorene veldig glade. Fruktig germander har en sterk aromatisk duft når den er blåslått og gjør seg godt blant steinhager.

T. scorodonia 'Crispum' har myke, rynkete grønne blader og sprer seg raskt.

Ytterligere informasjon om krypende Germander

Germander kan formeres via frø og tar ca. 30 dager å spire, eller du kan også bruke stiklinger om våren og/eller dele om høsten. Planter bør ha en avstand på 15 cm (6 tommer) fra hverandre for en hekk medtilsetningen av noe organisk materiale virket inn i jorda.

Spinnmidd-angrep er en fare og kan utryddes med en vannstråle eller en insektdrepende såpe.

Anbefalt: