Sunblotch Disease Information - What To Do About Avocado Sunblotch Viroid

Innholdsfortegnelse:

Sunblotch Disease Information - What To Do About Avocado Sunblotch Viroid
Sunblotch Disease Information - What To Do About Avocado Sunblotch Viroid

Video: Sunblotch Disease Information - What To Do About Avocado Sunblotch Viroid

Video: Sunblotch Disease Information - What To Do About Avocado Sunblotch Viroid
Video: VIROIDE DE LA MANCHA SOLAR DEL AGUACATE (AVOCADO SUNBLOTCH VIROID) 2024, Kan
Anonim

Solflekksykdom forekommer på tropiske og subtropiske planter. Avokado virker spesielt følsom, og det er ingen behandling for solflekker siden den kommer med planten. Den beste utveien er forebygging gjennom nøye lagervalg og motstandsdyktige planter. Så hva er solflekk? Les videre for å lære mer om å gjenkjenne og behandle avokado med solflekker.

Hva er Sunblotch?

Solflekk på avokado ble først rapportert i California på slutten av 1920-tallet, og det har senere blitt rapportert i avokadodyrkende regioner rundt om i verden. Det var flere tiår før biologer bekreftet at sykdommen, som opprinnelig ble antatt å være en genetisk lidelse, faktisk er forårsaket av en viroid - en smittsom enhet som er mindre enn et virus. Viroiden er kjent som avocado sunblotch viroid.

Avocado Sunblotch-symptomer

Solflekk i avokado skader frukten og introduseres av podet tre eller frø. Frukt utvikler kreft, sprekker og er generelt lite attraktiv.

Det største problemet er redusert fruktavling på trær som er berørt. Å identifisere solflekker på avokado er vanskelig fordi det er en slik variasjon i symptomer, og noen vertstrær er symptomløse bærere som kanskje ikke viser noen symptomer i det hele tatt. Huskat symptomløse bærere har en høyere konsentrasjon av viroider enn trær som viser symptomer, og dermed sprer sykdommen raskt.

Typiske symptomer på avokado-solflekker inkluderer:

  • hemmet vekst og reduserte avlinger
  • Gul, rød eller hvit misfarging eller nedsunkede områder og lesjoner på frukt
  • Liten eller misformet frukt
  • Røde, rosa, hvite eller gule striper på bark eller kvister, eller i langsgående fordypninger
  • Deformerte blader med blekede gule eller hvite områder
  • Knakende, alligatorlignende bjeff
  • Sprattle lemmer på nedre del av treet

Solblotch Disease Transmission

De fleste solflekker blir introdusert til planten i podeprosessen når syke knoppved blir skjøtet til en grunnstamme. De fleste stiklinger og frø fra syke planter er infisert. Viroider overføres i pollen og påvirker frukten og frøene som produseres fra frukten. Frøplanter fra frø kan ikke bli påvirket. Solflekker i avokadofrøplanter forekommer 8 til 30 prosent av tiden.

Noen infeksjon kan også forekomme med mekanisk overføring som skjæreredskaper.

Det er mulig for trær med avokado-solflekkvirussykdom å bli friske og ikke vise noen symptomer. Disse trærne har imidlertid fortsatt viroid og har en tendens til å ha lav fruktproduksjon. Faktisk er overføringshastigheten høyere hos planter som bærer viroiden, men som ikke viser symptomer.

Behandling for solflekker i avokado

Det første forsvaret er desinfisering. Avokado solflekk overføres enkelt av beskjæringsverktøy, men du kan forebyggeoverføring ved å skrubbe verktøyene grundig før du bløtlegger dem med en blekeløsning eller et registrert desinfeksjonsmiddel. Sørg for å rengjøre verktøy mellom hvert tre. I frukthagen utvikler sykdommen seg raskt fra kutt gjort med infiserte beskjæringsinstrumenter. Rengjør i en løsning av vann og blekemiddel eller 1,5 prosent natriumhydroklorid.

Plant kun sykdomsfrie frø, eller start med registrert sykdomsfri planteskole. Hold et godt øye med unge trær og fjern alle som viser tegn på avokado-solflekkviroid. Bruk kjemikalier for å drepe stubbene.

Beskjær avokadotrær forsiktig og husk at stress forårsaket av alvorlig beskjæring av symptomfrie bærere kan føre til at viroiden blir mer aktiv i nyvekst og tidligere uinfiserte trær.

Hvis du allerede har trær med symptomene; Dessverre bør du fjerne dem for å unngå å spre viroiden. Følg nøye med unge planter ved installasjon og når de etablerer seg og iverksetter tiltak for å nappe problemet i knoppen ved første tegn på solflekksykdom.

Anbefalt: