Spansk moseinformasjon – er spansk mosfjerning noe for deg

Innholdsfortegnelse:

Spansk moseinformasjon – er spansk mosfjerning noe for deg
Spansk moseinformasjon – er spansk mosfjerning noe for deg

Video: Spansk moseinformasjon – er spansk mosfjerning noe for deg

Video: Spansk moseinformasjon – er spansk mosfjerning noe for deg
Video: What is Spanish Moss? An Epiphyte Plant Example 2024, Kan
Anonim

Spansk mose sees ofte vokse i trær i sørlige områder, og blir norm alt sett på som en dårlig ting. Å tvert imot. Trær med spansk mose kan faktisk være kjærkomne tillegg ved å tilføre landskapet noe annerledes. Når det er sagt, er det fortsatt de som foretrekker å bli kvitt det. Så hva er spansk mose og er fjerning av spansk mose for deg? Fortsett å lese for å lære mer om spansk mose, og avgjør deretter selv.

Hva er Spanish Moss?

Hva er spansk mose egentlig? Spansk mose er en epifytisk plante som lager sin egen mat av næringsstoffer og fuktighet som den fanger opp fra luften og absorberer fra overflatesprekker og sprekker på vertsplanten. Den klamrer seg til det støttende treet ved å vikle seg rundt grenene.

Så vil spansk mose drepe et tre? Spansk mose får noen ganger skylden for problemer den ikke forårsaket. Spansk mose tar ingen næring eller fuktighet fra trær, og bruker dem kun til beskyttelse og støtte. Derfor, siden den ikke får næring fra vertsplanten, gjør den liten eller ingen skade. Faktisk ses ofte en kraftig vekst av spansk mose på trær som er dårligere i helse, men det er ikke ansvarlig for nedgangen, men det kan imidlertid belaste grener og gjøre demsvakere.

Spansk Moss-informasjon

Spansk mose (Tillandsia usneoides) er ikke en ekte mose, men er medlem av bromeliafamilien sammen med tropiske planter, som ananas. Trær med spansk mose er et grasiøst og elegant syn. De bittesmå blågrønne blomstene er vanskelig å se, men de gir fra seg en duft som er mest merkbar om natten. Planten drapererer fra lemmer på trær i masser som kan være så mye som 20 fot (6 m.) lange.

Flere arter av sangfugler bruker spansk mose som hekkemateriale, og noen bygger reir i klumpene. Flaggermus kan også leve i klumper av spansk mose, og krypdyr og amfibier bruker planten som et gjemmested. Dessverre, hvis du opplever sterk kløe etter å ha håndtert spansk mose, har du oppdaget chiggers, eller redbugs, som også lever i planten.

Fjerning av spansk mose

Det finnes ingen kjemisk behandling for å hjelpe til med fjerning av spansk mose, selv om ugressmiddelspray kan brukes. Den beste måten å fjerne spansk mose på er for hånd. Når mosen vokser på et høyt tre, kan dette imidlertid være en farlig oppgave og best overlates til en profesjonell arborist.

Selv etter grundig fjerning vokser spansk mose ut igjen etter noen år. Du kan redusere veksthastigheten til spansk mose ved å gi vertstreet riktig gjødsling og vanning.

Men i stedet for å forsøke et frustrerende og til slutt nytteløst forsøk på å fjerne mosen, hvorfor ikke prøve å nyte måten denne mystiske og grasiøse planten fremhever hagen på.

Anbefalt: