Kompostfluer - Årsaker og rettelser for husfluer i kompost

Innholdsfortegnelse:

Kompostfluer - Årsaker og rettelser for husfluer i kompost
Kompostfluer - Årsaker og rettelser for husfluer i kompost

Video: Kompostfluer - Årsaker og rettelser for husfluer i kompost

Video: Kompostfluer - Årsaker og rettelser for husfluer i kompost
Video: Derfor kan hestehuller være livsfarlige 2024, Kan
Anonim

Kompostbeholderen din er fylt med kjøkkenrester, gjødsel og annet ødelagt grønnsaksmateriale, så et logisk spørsmål ville være: "Bør jeg ha mange fluer i komposten?" Svaret er ja og nei.

Flyer i kompostbeholder

Hvis du ikke bygger komposthaugen din på riktig måte, kan det hende du har mange fluer rundt bingen hele tiden. På den annen side er god håndtering av komposthauger ikke bare en fin måte å skape mer av det svarte gullet for hagen din, det er den beste måten å holde husfluer i kompost til et minimum.

Husfluer er kjent for å spre en rekke menneskelige sykdommer, så deres utseende nær komposten din er ikke bare irriterende, men også dårlig for helsen din og familien din. Ta godt vare på komposthaugen for å forhindre spredning av fluer.

Årsaker og rettelser for husfluer i kompost

De fleste skadedyr og husfluer dukker opp i komposthauger fordi de er fylt med sin naturlige mat. Når de har spist, legger de egg i samme område, og prøver å garantere matforsyning til ungene. Disse eggene klekkes til larver, eller larver, i løpet av få dager, og forsterker "ick-faktoren" knyttet til fluer. La komposthaugen være i fred lenge nok, og du kan ha en scene ut av CSI på baksiden av dinverft.

Kompostpelehåndtering er løsningen på dette problemet. Kompostfluer vil bare leve når temperaturen er riktig, og hvis de har en klar tilførsel av mat. Begynn med maten, begrav alltid de grønne eller våte ingrediensene med brune ingredienser toppet med et lag jord. Hvis gjødsel og råtnende grønnsaker ikke er på toppen av jorden, kan ikke fluene lett komme til dem.

Å snu haugen med jevne mellomrom vil øke oksygenet i midten av haugen, oppmuntre organismene som forfaller haugen, og varme opp interiøret i prosessen. Hold haugen vannrett i stedet for å la den hope seg opp i midten, for å forhindre kjøligere kanter og et varmere senter.

Hvis du har problemer med fluer i kompostbeholder, begynn med å snu og rake haugen hver dag. Fortsett dette til larven dør og fluene går videre. Når problemet er løst, eller luften avkjøles betraktelig, reduser vendingen og rakingen til to ganger i uken. Du vil fortsatt lage nok varme til å holde fluene unna, men du trenger ikke gjøre så mye fysisk arbeid.

Anbefalt: