Growing Castilleja - Lær om den indiske penselplanten

Innholdsfortegnelse:

Growing Castilleja - Lær om den indiske penselplanten
Growing Castilleja - Lær om den indiske penselplanten

Video: Growing Castilleja - Lær om den indiske penselplanten

Video: Growing Castilleja - Lær om den indiske penselplanten
Video: Beware of Paintbrushes- Genesis Perez 2024, April
Anonim

Indiske penselblomster er oppk alt etter klaser av piggete blomster som ligner malerpensler dyppet i knallrød eller oransjegul maling. Å dyrke denne villblomsten kan øke interessen for den innfødte hagen.

About the Indian Paintbrush

Også kjent som Castilleja, indiske markblomster vokser i skoglysninger og gressletter i det vestlige og sørvestlige USA. Indisk pensel er en toårig plante som vanligvis utvikler rosetter det første året og stilker av blomstrer om våren eller forsommeren det andre året. Planten er kortvarig og dør etter at den setter frø. Men hvis forholdene er riktige, sås indisk pensel på nytt hver høst.

Denne uforutsigbare villblomsten vokser når den plantes i umiddelbar nærhet av andre planter, først og fremst gress eller innfødte planter som penstemon eller blåøyd gress. Dette er fordi indisk pensel sender røtter ut til de andre plantene, og trenger deretter inn i røttene og "låner" næringsstoffer den trenger for å overleve.

Indisk pensel tåler kalde vintre, men den fungerer ikke bra i det varmere klimaet i USDA-sone 8 og høyere.

Growing Castilleja Indian Paintbrush

Voksende indisk pensel ervanskelig, men det er ikke umulig. Planten gjør det ikke bra i en velstelt formell hage og har den beste sjansen for suksess i en prærie- eller villblomsteng med andre innfødte planter. Indisk pensel trenger fullt sollys og godt drenert jord.

Plant frø når jorda er mellom 55 og 65 grader F. (12-18 C.). Planten er treg til å spire og dukker kanskje ikke opp før så lenge som tre eller fire måneder.

Kolonier med indisk pensel vil etter hvert utvikles hvis du hjelper planten ved å plante frø hver høst. Klipp blomstene med en gang de visner hvis du ikke vil at planten skal settes igjen.

Care of Indian Paintbrush

Hold jorden jevnt fuktig det første året, men ikke la jorden bli bløt eller vannmettet. Deretter er indisk pensel relativt tørketolerant og trenger bare sporadisk vanning. Etablerte anlegg krever ingen ytterligere oppmerksomhet.

Ikke gjødsle indisk pensel.

Save frø

Hvis du vil lagre frø fra indiske pensel for senere planting, høste belgene så snart de begynner å virke tørre og brune. Fordel belgene til tørk eller legg dem i en brun papirpose og rist dem ofte. Når belgene er tørre, fjern frøene og oppbevar dem på et kjølig, tørt sted.

Anbefalt: