Paper Birch Tree Facts - How To Care For A Papir Birch Tree

Innholdsfortegnelse:

Paper Birch Tree Facts - How To Care For A Papir Birch Tree
Paper Birch Tree Facts - How To Care For A Papir Birch Tree

Video: Paper Birch Tree Facts - How To Care For A Papir Birch Tree

Video: Paper Birch Tree Facts - How To Care For A Papir Birch Tree
Video: Top Native Trees for Urban Yards: Paper Birch 2024, April
Anonim

Papirbjørketrær, som er hjemmehørende i nordlige klimaer, er flotte tillegg til landlige landskap. Deres smale baldakin gir spraglete skygge som gjør det mulig å dyrke disse trærne i et hav av bunndekkeplanter som vintergrønt og berberis, og du kan til og med dyrke gress under dem.

Dessverre har papirbjørker det dårlig i byen der de sliter med å overleve i møte med forurensning, varme og tørre forhold. Selv om de elsker kjølig klima, knekker grenene lett på vindfulle dager, spesielt når de er tynget ned med snø og is. Til tross for disse ulempene er de vel verdt å vokse for sin vakre bark som skinner mot en mørk bakgrunn.

Hva er et papirbjørketre?

Papirbjørketrær (Betula papyriferia), også k alt kanobjørker, er hjemmehørende i fuktige bekkebredder og innsjøer i det nordøstlige USA og Canada. De har en enkelt stamme, men barnehager liker å dyrke dem i klumper på tre og kaller dem «klumpende bjørker».

De nederste grenene er bare noen få fot (91 cm) fra bakken, og om høsten blir løvet en lysende gul nyanse. Å dyrke papirbjørketrær betyr at du alltid vil ha noe interessant å se på i landskapet.

Fakta om papirbjørketre

Bjørketrær av papir vokser så mye som 18 fot (18 m.) høye og 35 fot (11 m.) brede, og legger til så mye som 2 fot (61 cm.) per år i USDA plantehardhetssone 2 til 6 eller 7 der vintrene er kalde.

Treets mest slående trekk er den avskallede hvite barken, som er fremhevet med striper av rosa og svart. Om våren produserer den hengende klynger av rakler som er veldig attraktive når de blomstrer. De fleste eksemplarene har lyst høstløvverk.

Papirbjørketrær er en larvevert for månemølllarver. De tiltrekker seg også en rekke fugler, inkludert saftsugere med gule mage, svarthakkede chickadees, trespurver og furusiks.

Her er noen få bruksområder for papirbjørk i landskapet:

  • Dyrk dem i grupper i fuktige bed og border. Den tynne kalesjen deres lar deg dyrke andre planter under dem.
  • Bruk papirbjørker for å gå gradvis fra skog til åpen mark.
  • Selv om røttene er grunne, hever de seg vanligvis ikke over jordoverflaten, så du kan bruke dem som plen eller trær i veikanten.

Hvordan ta vare på et papirbjørketre

Papirbjørker transplanteres enkelt med lite sjokk. Plant dem på et sted med full sol og fuktig, men godt drenert jord. Trærne tilpasser seg de fleste typer jord så lenge det er kjølig om sommeren. Den foretrekker lange vintre og milde somre.

Papirbjørk er mottakelig for en rekke insekter, inkludert de destruktive bronsebjørkeborene. Hvis du bor i et område der disse insektene er et problem, kan du prøve å plante en resistent kultivar som «Snøaktig».

Du kan også hjelpe treet å motstå bjørkeborer ved å gjødsle årlig om våren og bruke organisk dekkmateriale.

Det er best å ikke beskjære en papirbjørk med mindre det er absolutt nødvendig, fordi det tiltrekker seg insekter og treet blør store mengder saft når det kuttes.

Anbefalt: