What Is A Sweetgum Tree - Informasjon om omsorg for Sweetgums

Innholdsfortegnelse:

What Is A Sweetgum Tree - Informasjon om omsorg for Sweetgums
What Is A Sweetgum Tree - Informasjon om omsorg for Sweetgums

Video: What Is A Sweetgum Tree - Informasjon om omsorg for Sweetgums

Video: What Is A Sweetgum Tree - Informasjon om omsorg for Sweetgums
Video: A wonderful medicial tree: Sweet Gum 2024, Kan
Anonim

Sweetgum-trær (Liquidambar styraciflua) ser spektakulære ut om høsten når bladene deres blir strålende nyanser av skarlagensrød, gul, oransje eller lilla. Høstshowet fortsetter inn på senhøsten og tidlig vinter, og disse staselige skyggetrærne er verdt å plante bare for å nyte denne høstfargen. Fugler, jordekorn og ekorn elsker søtgummitrær, som gir dem mat, ly og hekkeplasser.

Hva er et Sweetgum-tre?

Sweetgums er rette, høye trær med en enkelt stamme som når en høyde på 75 fot (23 m.) eller mer. Disse kjekke trærne har en pyramideformet baldakin som unge som blir avrundet med alderen. De lager utmerkede plen- eller skyggetrær i store landskap.

Løv av søte gummitre har fem til syv spisse fliker, og formen vil minne deg om en stjerne. Modne blader er 4 til 7 tommer (10 til 18 cm.) brede. Høstfargen deres varer mye lenger enn de fleste andre trær.

Ulempen med å dyrke et sweetgum-tre er frøbelgene. Barn kaller dem tyggegummikuler eller klistremerkekuler, og det er sjelden å finne et barn med en tyggegummi som vokser i nærheten som ikke har hatt en ubehagelig opplevelse med de piggete belgene. Voksne forakter dem også fordi de kan rulle under føttene og forårsake fall, spesielt på asf alterte overflater.

Sweetgum TreeInfo

Selv om søtgummitrær ofte plantes som gatetrær, har de grunne røtter som kan løfte fortau og fortauskanter. Hvis du planlegger å plante en sweetgum, hold den minst 3 meter fra fortau og fundamenter for å unngå skade. De fallende tyggegummiballene som er en fare på fortau er en annen grunn til å holde dem unna fortau og oppkjørsler.

Sweetgum-trær regnes som pionertrær. Dette er trær som kan bli invasive i et område fordi de slår rot lett fra frø og vokser raskt, ofte utelukker alle andre planter i området. Det er best å plante dem i vedlikeholdte områder der du skal rydde opp frøkapslene.

How to Grow Sweetgum Trees

Sweetgums trenger en plassering i full sol eller delvis skygge. De vokser i nesten hvilken som helst jord, fra sand til leire og fra sur til lett alkalisk. De har mange grunne røtter, men de har også noen dype røtter som foretrekker fuktig, dyp jord. De tåler vintre i USDA plantehardhetssone 5 til 9.

Vann søtgummitrærne regelmessig til de er godt etablerte og vokser. Når trærne modnes, tåler de sporadisk tørke så vel som periodisk flom. Voksne trær trenger svært lite stell.

Omsorg for søte tannkjøtttrær

Når de er etablert, trenger sweetgums svært lite pleie. Du trenger ikke gjødsle dem hvert år, selv om de setter pris på litt generell gjødsel eller kompost med noen års mellomrom. Trærne er tørketolerante og trenger ikke vannes når de er modne.

Selv om de ikke trenger mye direkte pleie, tilfører de myetil vedlikehold av høstlandskapet. De slipper en overflod av blader som trenger raking, og gumballer faller fra treet over en periode på måneder. På grunn av faren de utgjør og potensialet til å slå rot, bør du holde dem feid opp.

Anbefalt: