Rose Chafer Control - Rose Chafer Skade og behandlings alternativer

Innholdsfortegnelse:

Rose Chafer Control - Rose Chafer Skade og behandlings alternativer
Rose Chafer Control - Rose Chafer Skade og behandlings alternativer

Video: Rose Chafer Control - Rose Chafer Skade og behandlings alternativer

Video: Rose Chafer Control - Rose Chafer Skade og behandlings alternativer
Video: CS50 2013 - Week 10 2024, Kan
Anonim

Rosen og den japanske billen er begge sanne skurker i rosebedet. Begge ser ut til å ha de samme vanene og livssyklusene, fra egg lagt i bakken av de modne hunnbillene, klekkes ut til larver/larver i bakken og modnes til biller som angriper planter og blomstrer uten nåde. Les videre for mer fakta om roser og kontrollinformasjon.

Hva er Rose Chafers?

Når man identifiserer rosen (Macrodactylus subspinosus syn. Cetonia aurata), vil man merke seg at det er en brun, langbeint, slank bille fra 5/16 til 15/32 tommer lang (8-12 mm.). Som du kan se, er denne billen mindre enn den japanske billen og er forskjellig i utseende. De er imidlertid like i appetitten og skaden de gjør.

Den voksne roseskjærerens hoveddiett er blomsterblomster, spesielt de av peoner og roser. Skaden de gjør på blomstringene kan være ødeleggende. Roseskader kan gjenkjennes på de store, uregelmessig formede hullene over hele blomstene, og ødelegger blomstringens skjønnhet fullstendig.

Disse slemmebillene inkluderer også noen frukter i kostholdet, og ser ut til å foretrekke bringebær, druer og jordbær. De vil også livnære seg på løvet til mange trærog busker, som epletrær, kirsebærtrær og bjørketrær. Denne skaden på rosen er skapt ved å spise bladvevet mellom de store årene og resulterer i det som er kjent som "skjelettdannelse" av bladene.

Treating Rose Chafers

Behandling av roser er viktig, ikke bare for helsen til rosen og andre mottakelige prydplanter, men også for dyrelivet. Roseskjæret inneholder et giftstoff i kroppens kjemi som kan være dødelig for fugler, inkludert kyllinger. Det samme giftstoffet kan være dødelig for andre smådyr når de spiser disse billene.

Som en del av å holde øye med ting i hagene og rosebedene våre, må vi holde øye med rosen som starter rundt slutten av mai (tidlig vår), spesielt hvis det er en historie med roser. gnagsårproblemer i området eller i våre egne hager og rosebed. Mange gartnere føler at det er liten forskjell mellom rosen og den japanske billen, siden det å forsøke å beskytte plantene og rosebuskene våre mot dem er en skremmende oppgave, spesielt når det er et stort antall av dem!

Rose Chafer Control

Håndtering eller eliminering av denne ekle hageskaden med ikke-kjemiske midler kan gjøres ved å fysisk fjerne rosene fra plantene de er på. Dette fungerer ganske bra når det er et lite antall av dem. Legg dem i en bøtte med såpevann for å drepe dem når de er fjernet fra planten eller busken.

Husk at roser er veldig gode flyers og flere kan fly inn i hagen din til enhver tid, og derfor er det viktig å holde et godt øye med ting for ikke-kjemiskestyre! Å bruke en fysisk barriere, for eksempel osteduk, drapert over plantene og buskene kan være noe vellykket. Den fysiske barrieren vil bidra til å beskytte planter og busker mot de flygende skadedyrene; men larvene som kommer opp fra jorda vil komme opp under den fysiske barrieren. Derfor må gartneren være på vakt for å være i forkant av problemet.

Kjemiske kontroller for roseskjæret inkluderer:

  • Carbaryl (Sevin)
  • Acephate (Orthene)
  • Chlorpyrifos (Dursban)
  • Tempo
  • Talstar
  • Bifen XTS
  • Mavrik
  • Rotenone

One Rose Society-anbefaling for kontroll er å bruke Sevin eller Avid, sprayet annenhver dag. Hyppigheten av sprøyting er nødvendig for å dekke "fly inn"-problemet, ettersom de som sprayes og drepes en dag lett kan erstattes av flere roser som flyr inn neste dag.

Anbefalt: