Basilikum Cold Hardiness - Lær om basilikum og toleranse for kaldt vær

Innholdsfortegnelse:

Basilikum Cold Hardiness - Lær om basilikum og toleranse for kaldt vær
Basilikum Cold Hardiness - Lær om basilikum og toleranse for kaldt vær

Video: Basilikum Cold Hardiness - Lær om basilikum og toleranse for kaldt vær

Video: Basilikum Cold Hardiness - Lær om basilikum og toleranse for kaldt vær
Video: HISTORIA del IMPERIO PERSA: Origen, decadencia, sociedad, castigos (Documental completo) 2024, April
Anonim

Basilikum er uten tvil en av de mest populære urtene. Basilikum er en mør årlig urt som er hjemmehørende i de sørlige delene av Europa og Asia. Akkurat som med de fleste urter, trives basilikum på solrike steder som mottar minst seks til åtte timer med lys per dag. Siden dette er avgjørende når du dyrker basilikum, kan du lure på: "Liker basilikum kaldt vær?" Les videre for å finne ut mer.

Liker Basilikum kaldt vær?

Basilikum er en enkel og populær urt å dyrke, spesielt vanlig eller søt basilikum (Ocimum basilicum). Dette medlemmet av myntefamilien er dyrket for sine søtt duftende blader som brukes enten ferske eller tørkede som komplimenterer en rekke matvarer.

Et medlem av mynte- eller Lamiaceae-familien, blir basilikum vanligvis dyrket som en mør årlig. Generelt inkluderer vekstsyklusen ikke overvintring; snarere dør den ned og de harde frøene venter i bakken over vinteren og spirer så i løpet av vårtining. Når temperaturen synker, får basilikum kuldeskader nesten umiddelbart i form av svertede blader. Derfor girer ikke basilikum og kaldt vær. Hvis du derimot er den heldige eieren av et drivhus eller bor i en region der temperaturene kan synke, men lange soltimer råder, er det mulig å prøve og over vinteren din basilikumbaby.innendørs.

Basilikum Cold Hardiness

Koldtoleransen til basilikum begynner å lide når kvikksølvet faller ned i 40-årene (F.), men påvirker virkelig planten ved 32 grader F. (0 C.). Urten dør kanskje ikke, men forkjølelsesskader av basilikum vil være bevis. Husk kuldetoleransen til basilikum og vent til nattens laveste temperatur er over 50 grader F. (10 C.) før du setter ut transplantasjoner. Hvis du setter dem ut før vikarer på 50-tallet (F.), må du enten grave dem opp igjen eller dekke dem til for å beskytte denne ømme urten mot kulde.

Det anbefales også å dekke 2-3 tommer (5-7 cm.) med gressklipp, halm, kompost eller male blader rundt basilikumplantene. Dette vil hjelpe til med å holde på fuktigheten og forsinke ugress, men også beskytte planten litt ved en plutselig, kort kuldesituasjon.

Du kan også dekke toppen av plantene, ned til jorden for å hjelpe med å fange varmen. Hvis kulden virkelig slipper kvikksølvet, vil en rekke julelys under de dekkede basilikumplantene hjelpe til med å holde litt varme under dekket. Det kan være noen mindre kuldeskader på basilikum, men plantene vil sannsynligvis overleve.

Basilikum og kaldt vær

Når kvikksølvet faller inn på 50-tallet og det ser ut til at det sannsynligvis vil fortsette å dykke, lag en plan for basilikumplantene. Du kan bare velge å høste så mange blader som mulig og tørke eller fryse dem. Eller, hvis det er rikelig med sol på dagtid og temperaturen er over 10 C, men dykker ned om natten, la basilikumen stå ute på dagtid og flytt den innendørs om natten. Dette er en midlertidigsituasjonen og vil forlenge levetiden til planten, men den vil til slutt utløpe når temperaturen fortsetter å synke.

Til slutt kan det være lurt å prøve å få basilikumen til å overleve vinteren slik at du får friske blader året rundt. I dette tilfellet må du potte basilikumen og ta den med inn. Husk at basilikum krever mye lys - seks til åtte timer med direkte sol eller ti til 12 timer under kunstig lys. Dessuten er basilikum fortsatt en ettårig, og som sådan vil den til slutt blomstre og dø, selv når den bringes innendørs. Det er livssyklusen.

I tillegg, hvis du ikke har lys eller plass til å prøve urten over vinteren, kan du ta stiklinger fra basilikumen og rote dem i små beholdere som oppbevares i vinduskarmen. Du må holde et øye med stiklingene, siden de har en tendens til å vokse mot lyset og kan komme i kontakt med et frostrikt vindu, noe som vil resultere i sverte blader.

Anbefalt: