Hvitløksplanter i potte – Hvordan dyrke hvitløk i en beholder

Innholdsfortegnelse:

Hvitløksplanter i potte – Hvordan dyrke hvitløk i en beholder
Hvitløksplanter i potte – Hvordan dyrke hvitløk i en beholder

Video: Hvitløksplanter i potte – Hvordan dyrke hvitløk i en beholder

Video: Hvitløksplanter i potte – Hvordan dyrke hvitløk i en beholder
Video: Grow Garlic in Containers with these EASY steps! #garlictips #howtogrowgarlic #containergardening 2024, Kan
Anonim

Hvitløk holder ikke bare vampyrene i sjakk, men det gjør også at alt smaker bedre. Frisk hvitløk fra potte-hvitløksplanter holder de nærliggende løkene sprøere og mer skarpe enn noen fra dagligvarebutikken. Å dyrke hvitløk i beholdere krever litt planlegging og riktig type beholder. Les videre for noen tips om hvordan du dyrker hvitløk i en beholder og fanger hodebitten til ferske løker i hjemmeoppskriftene dine.

Beholderhagearbeid for hvitløk

Hvitløk er i Allium-familien, som inkluderer løk og sjalottløk. Løkene er den kraftigste smaken på plantene, men det grønne spises også. Det er disse berusende løkene som er grunnlaget for planting. Hver plantes 2 til 3 tommer (5-8 cm.) dyp og må også ha plass til at røttene kan vokse. Dette bør være en vurdering når du velger container. Hvitløk plantet om høsten er klar for høsting innen juni. Å dyrke råvarer i gryter nær kjøkkenet er et plassbesparende triks, men det gir også kokken i familien enkel tilgang til de ferskeste ingrediensene som er mulig.

Beholdere for dyrking av hvitløk

Å dyrke hvitløk i beholdere gir den nettopp plukkede smaken for de sterkeste løkene noensinne. Du trenger en som er minst 6 tommer (15cm.) dyp og har utmerket drenering. Beholderen må også være stor nok til å ha 15 cm mellomrom mellom nellikene.

Andre ting å vurdere er fordampningshastighet og varmeledningsevne. Terrakottapotter fordamper raskere og må vannes oftere enn glaserte potter. Hvis du ikke bryr deg om utseendet, kan du til og med bruke en bøtte på 5 gallon (19 L.) med hull i bunnen.

Jordblanding for pottehvitløksplanter

Riktig jordmedium er viktig for hvitløkplanting i potter. Den kan ikke holde på for mye fuktighet og heller ikke være for tørr, og bør ha rikelig med organiske næringsstoffer tilgjengelig for pærene. En god blanding av torv, perlitt eller vermikulitt, og potteblanding eller kompost med litt byggsand vil gi deg dreneringen, fuktighetsbevaringen og næringsstoffene som er nødvendige for å dyrke hvitløk i beholdere.

Beholderhagearbeid for hvitløk kan også inkludere noen kjølige grønnsaker tidlig høst, for eksempel salat, som i de fleste tilfeller vil bli høstet før vinterens kulde. Salat plantet over uspiret nellik vil minimere ugress og holde jorda brutt opp med røttene.

Hvordan dyrke hvitløk i en beholder

Når du har plantemediet og beholderen, fyll beholderen halvveis full av jordblandingen. Tilsett en saktefrigitt granulær balansert plantemat, for eksempel en 10-10-10, og bland inn i jorden.

Sett inn pærene med den spisse siden opp og fyll deretter med mer jord, press rundt hvert nellik. Hvis fuktigheten er minimal, vann jorden til den er jevnt fuktig. Plant en kortsiktigbeskjær på toppen eller dekk beholderen med organisk mulch.

På våren vil skuddene komme opp og til slutt bli til scapes. Høst disse til steking eller bare for å spise rå. I slutten av juni er hvitløken klar til å graves opp og herdes.

Beholderhagearbeid for hvitløk er så enkelt og veldig givende. Prøv det som en årlig del av høstplantingen for deilig smak og gnist i all maten.

Anbefalt: