Skimmia-informasjon – Lær om Skimmia-dyrkingstips og -stell

Innholdsfortegnelse:

Skimmia-informasjon – Lær om Skimmia-dyrkingstips og -stell
Skimmia-informasjon – Lær om Skimmia-dyrkingstips og -stell

Video: Skimmia-informasjon – Lær om Skimmia-dyrkingstips og -stell

Video: Skimmia-informasjon – Lær om Skimmia-dyrkingstips og -stell
Video: How to grow Skimmias | Crocus.co.uk 2024, April
Anonim

Japansk Skimmia (Skimmia japonica) er en skyggeelskende eviggrønn busk som setter farge på hagen nesten hele året. Skimmia er på sitt beste i halvskyggefulle skogshager. Den er relativt hjortbestandig og bærene er svært attraktive for sultne sangfugler. Les videre for å lære mer om denne interessante planten.

Skimmia-informasjon

Japanske Skimmia ønsker våren velkommen med rød-rosa knopper, som snart bryter ut i masser av bittesmå, kremhvite sommerblomster. Hvis en hannplante er i nærheten for pollinering, lyser hunnplanter opp landskapet med knallrøde bær om høsten og vinteren.

Grønntonet bark og læraktige grønne blader gir et bakteppe for de fargerike blomstringene og bærene. Denne kompakte, saktevoksende planten når en moden høyde på 1,5 m og en spredning på ca. 2 m.

Med all sin skjønnhet bør du imidlertid huske på at alle deler av planten er giftige ved inntak.

Skimmia-veksttips

Å lære å dyrke japansk skimmia er relativt enkelt nok. Den ideelle jorda for Skimmia er fuktig og rik med en lett sur pH. En spade full gjødsel eller kompost blandet inn i jorden ved planting får busken til å bli friskstart.

Velg et plantested med omhu, siden Skimmia blekes og blekner av sterkt sollys. Derfor vil planten rettferdighet gjøres ved å plassere busken i et område med delvis skygge eller kun delvis sol.

Plant Skimmia slik at toppen av rotklumpen er jevn med jordoverflaten. Pass på at du ikke dekker toppen av rotklumpen med mulch eller kompost.

Hvis du har en hunnbusk og vil ha bær, må du plante en Skimmia hann i nærheten. Én hann kan bestøve seks hunner.

Skimmia Plantepleie

Skimmia drar nytte av en gjødsel formulert for syreelskende planter, brukt på senvinteren eller tidlig på våren. Ellers trenger planten generelt ikke tilleggsgjødsel, men fôring er nødvendig hvis veksten virker hemmet eller løvet er blekgrønt.

Sunn japansk Skimmia har ingen alvorlige skadedyrproblemer, men sporadisk avleiring eller bladlus elimineres lett med insektdrepende såpespray. Vann etter behov for å forhindre overdreven tørrhet; støv og tørre forhold kan tiltrekke seg edderkoppmidd.

Skimmia Japonica-beskjæring

Skimmias pene vekstmåte krever sjelden beskjæring, men du kan trimme og forme planten mens den er i dvale i vintermånedene. Du kan til og med ta med noen kvister innendørs for feriedekorasjoner. Du kan også trimme planten før veksten vises tidlig på våren.

Anbefalt: