Eriophorum bomullsgress: informasjon om vanlig bomullsgress

Innholdsfortegnelse:

Eriophorum bomullsgress: informasjon om vanlig bomullsgress
Eriophorum bomullsgress: informasjon om vanlig bomullsgress

Video: Eriophorum bomullsgress: informasjon om vanlig bomullsgress

Video: Eriophorum bomullsgress: informasjon om vanlig bomullsgress
Video: Common Insect Pests of FL Cotton with Dr. Scott Graham 2024, Kan
Anonim

Hvisken fra gress som svaier mot seg selv i vinden er kanskje ikke like berusende som småføtters pip, men den kommer sikkert nær. Den fredelige bevegelsen til en vidde med ullent bomullsgress er både beroligende og fascinerende. Eriophorum bomullsgress er medlem av sedge-familien som er hjemmehørende i arktiske og tempererte soner i Europa og Nord-Amerika. Det gir et elegant tillegg til landskapet i fuktig sur jord.

Cotton Grass Info

Vanlig bomullsgress er utbredt over hele Europa, Sibir og mange andre våtmarks- og myrhabitater. Det er en vill plante som koloniserer tyttebærmyrer, myrer og andre fuktige områder. Betraktet som et ugress i noen landbruksområder, er det i stand til å formere seg med sine frodige luftige bomullsgressfrø eller med røtter. Bli informert med fakta om bomullsgress, slik at du kan se om det er riktig for dine hagebehov.

Eriophorum bomullsgress kan vokse opp til 12 tommer i høyden. Det er et slankt krypende gress med flate blader som bærer grove marger. Planten er riparian og kan til og med vokse i opptil 2 tommer vann. Blomstene er i de ytre endene av stilkene og fremstår som luftige bomullsboller – derav den vanligeNavn. De er enten hvite eller kobberaktige og har slank bust. Slektsnavnet kommer fra det greske verket «erion» som betyr ull og «phoros» som betyr bæring.

Bomullsgressfrø er lange og smale, omtrent 3 ganger så lange som brede, og enten brune eller kobberfargede. Hvert frø har mange hvite buster som fanger vinden og hjelper frøet å feste seg til gunstig spiregrunn. Busten er faktisk de modifiserte begerbladene og kronbladene til små blomster.

Fakta om dyrking av bomullsgress

Vanlig bomullsgress foretrekker fuktig jord med høy surhet. Vanlig bomullsgress vil vokse godt i leirjord, sand eller leirjord. Imidlertid trives den i torvjord og myraktige steder og er et godt valg for å vokse rundt en vannfunksjon eller dam. Bare vær forsiktig med å kutte av blomstene før frøene modnes, ellers kan det hende du har flekker av siren i hver eneste fuktige krok av landskapet ditt.

En annen interessant bomullsgressinformasjon er dens evne til å vokse i vann. Plasser plantene i en 1-liters potte med 3 tommer vann. Planten trenger lite ekstra næring i myrjord, men i containersituasjoner, fôr en gang i måneden med fortynnet plantefôr i vekstsesongen.

Andre steder trenger bomullsgress en full solplass med mye vann, siden jorda må holdes jevnt våt. Velg en sør- eller vestvendt eksponering for best belysning.

Noe ly for hard vind er en god idé for å forhindre at planten blir revet i stykker og ødelegger utseendet. Bladbladene vil endre farge om høsten, men forblir vedvarende. Del oppplant om våren med noen års mellomrom for å forhindre at midtklumpen dør ut.

Anbefalt: