Mulching Veggie Beds - Hvordan og når legge til mulch i grønnsakshager

Innholdsfortegnelse:

Mulching Veggie Beds - Hvordan og når legge til mulch i grønnsakshager
Mulching Veggie Beds - Hvordan og når legge til mulch i grønnsakshager

Video: Mulching Veggie Beds - Hvordan og når legge til mulch i grønnsakshager

Video: Mulching Veggie Beds - Hvordan og når legge til mulch i grønnsakshager
Video: No-Dig Gardening for Beginners: Step-by-Step Guide with Cardboard and Compost 2024, Kan
Anonim

Mulching av veggiebed kan øke porøsiteten, minimere ugress, forbedre jordretensjon, varme jordtemperaturer og tilføre saktefrigjørende næringsstoffer. Effektene er imidlertid ikke alle gode. Det avhenger av variasjonen av mulch du velger å bruke og hvilken fordel du vil at den skal ha. Økologisk og uorganisk mulch er tilgjengelig som alternativer for grønnsakshage. Men hvilken er den beste grønnsaksmulchen? Lær de forskjellige typene og deres egenskaper for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning om mulch for grønnsaksplanter.

Skal jeg dekke grønnsakshagen min?

Grønnsakshageforberedelse er avgjørende for å få en god avling og stor perfekt frukt. Det er mange måter å forberede seg til vekstsesongen på. Å endre jord med organiske tilsetninger, luke, gjødsle, sette inn dryppvanning og plante følgeplanter for insektkontroll er alt en del av kick-off for spiselig hagearbeid. Å legge til mulch for grønnsaksplanter er ikke nødvendig, men det kan være nøkkelen til større frukt og grønnsaker og lettstelte senger.

Mulch i grønnsakshager er strengt tatt et individuelt valg. Jeg finner mer fordel enn skade med tilsetning av mulch rundt plantene mine for å holde på fuktighet og jordvarme, oghindre ugress, siden jeg avskyr luking. Noen uheldige effekter eksisterer og kan omfatte å huse insektlarver, fremme sopp- og muggvekst, introdusere ugressfrø og kostnad og levetid for mulch. Dette er alle avgjørende faktorer for om du skal bruke mulch.

Samlet sett ser alle potensielle problemer ut til å avta sammenlignet med fordelene med mulch, og det finnes mange mulching-løsninger for å forhindre problemer.

  • Uorganisk mulch i grønnsakshager, for eksempel landskapsplast, kan forhindre problemer med ugressfrø og vil vare hele sesongen.
  • Økologiske dekkmaterialer er enkle å få tak i og kompostere ned i jorden, og tilføre næringsstoffer som er naturlige og trygge.

Hva er den beste grønnsaksdekken?

Som nevnt er valget ditt; men som regel er organiske bønder avhengige av organisk mulch på grunn av tilgjengelighet, lave kostnader og naturlige ingredienser. Det betyr ikke at uorganisk mulch ikke er passende, men unngå mulch som stein eller grus, gummi og glass. De lager dårlige stier og vil bli bearbeidet i jord ved sesongslutt, noe som reduserer den fruktbare sammensetningen av hagebedet.

Når det er sagt, kommer man ofte frem til den beste grønnsaksmulchen med den velprøvde metoden. En gammel bonde vil sverge til maiskolber og en annen vil sverge til fine barkspon. Det avhenger også av målet. Hvis målet rett og slett er å tilføre næringsstoffer over tid, er noe som komposterer ganske raskt, som løvstrø, et godt valg. Hvis du trenger å gjøre jorden surere, vil furunåler fungere best.

Typer mulch innGrønnsakshager

Det finnes mange alternativer for grønnsakshage. Mulching av veggiesenger med uorganiske gjenstander er nyttig hvis du setter dem på landskapsstoff slik at du kan hente mulchen og forhindre at den blander seg med jorden din. Disse kan omfatte:

  • Resirkulert gummi
  • Crushed rock
  • Glass
  • Plastdekke

Alternativer for mulching av grønnsakshager krever mindre forberedelse. Blant disse er:

  • Løvstrø
  • furenåler
  • maiskolber
  • Straw
  • Compost
  • Opphugget tre
  • Nøttekjøttskall
  • gressklipp
  • Sagflis

Mulch for grønnsaksplanter trenger ikke å være komplisert eller dyrt, men hver har sine egenskaper og ulemper. Hold det enkelt det første året og se hvilke fordeler du oppdager når du finner den perfekte mulch.

Anbefalt: