Crepe Myrtle Tree Roots - Lær om invasiviteten til Crepe Myrtles

Innholdsfortegnelse:

Crepe Myrtle Tree Roots - Lær om invasiviteten til Crepe Myrtles
Crepe Myrtle Tree Roots - Lær om invasiviteten til Crepe Myrtles

Video: Crepe Myrtle Tree Roots - Lær om invasiviteten til Crepe Myrtles

Video: Crepe Myrtle Tree Roots - Lær om invasiviteten til Crepe Myrtles
Video: Best Way To Propagate Stem Cuttings In Water 2024, Kan
Anonim

Crepe myrttrær er nydelige, delikate trær som tilbyr lyse, spektakulære blomster om sommeren og vakker høstfarge når været begynner å kjøle seg. Men er crepe myrterøtter invasive nok til å forårsake problemer? Du trenger ikke å bekymre deg for dette problemet fordi crepe myrtre røtter ikke er invasive.

Er Crepe Myrtle Roots invasive?

Crepemyrten er et lite tre som sjelden vokser høyere enn 9 m. Treet er elsket av gartnere for sine luksuriøse sommerblomster i nyanser av rosa og hvitt, og treet tilbyr også eksfolierende bark og en utstilling av høstløvverk. Hvis du tenker på å plante en i hagen, ikke bekymre deg for invasiviteten til crepemyrter og deres røtter. Crepe myrt rotsystemet vil ikke skade foundationen din.

Crepe myrtrotsystemet kan strekke seg over en betydelig avstand, men røttene er ikke aggressive. Røttene er relativt svake og vil ikke sette seg inn i nærliggende fundamenter, fortau eller sette nesten planter i fare. Crepe myrterøtter synker ikke pælerøtter dypt ned i bakken eller sender siderøtter ut for å knekke noe i veien. Faktisk er hele crepe myrtrotsystemet grunt og fibrøst, og sprer seg horisont altopptil tre ganger så langt som kalesjen er bred.

På den annen side er det lurt å holde alle trær minst 5 til 10 fot (2,5-3 m.) unna gangveier og fundamenter. Crepe myrten er intet unntak. I tillegg vokser rotsystemet så nær overflaten av jorda at du ikke bør plante blomster i området under treet. Til og med gress kan konkurrere med de grunne crepe myrterøttene om vann.

Har Crepe Myrtles invasive frø?

Noen eksperter lister opp crepemyrter som potensielt invasive planter, men kreppmyrtens invasivitet har ingenting å gjøre med crepemyrtrøttene. Treet formerer seg snarere så lett fra frøene at når frøene unnslipper dyrking, kan de resulterende trærne fortrenge innfødte planter i naturen.

Siden de fleste av de populære crepemyrtkultivarer er hybride og ikke produserer frø, er ikke reproduksjon med frø i naturen et problem. Dette betyr at du ikke risikerer å introdusere en invasiv art ved å plante en crepe myrt i bakgården.

Anbefalt: